Nazwa części - prawdopodobnie pompa hamulcowa

26 Cze 2014, 00:07

Witam.

Na wstępnie pragnę przeprosić moderatora, jeśli umieściłem temat w złym dziale, bądź też nadałem mu złą nazwę - mój problem jest chyba nietypowy dla tego forum :)

Do rzeczy. Szukam nazwy dla tej części. Wyglądało mi to na pompę hamulcową od ARO/ZIŁ, jednak się myliłem i nie mogę za nic się dowiedzieć, co to może być?

Za wszelką pomoc z góry dziękuję :)
teers
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • 27 Cze 2014, 19:58

Na forum musiałby chyba zawitać jakiś stary mechanik :D :P
    teers
    Obserwowany

Auto: Nie mam

27 Cze 2014, 21:39

teers napisał(a):Na forum musiałby chyba zawitać jakiś stary mechanik :D :P

To fakt ..... choć gdyby już to pewne rzeczy idą w niepamięć. Według mnie będzie to pompa hydrauliczna. Coś w rodzaju przystawki do skrzyni biegów służąca do zasilenia np. wywrotu skrzyni ładunkowej . Podobna rzecz była w przyczepie / platformie do Tatry balastowej. Tzn. na wózkach znajdował się silnik spalinowy dwusuwowy napędzający pompę . Układ hydrauliczny służył do od klinowania sprzęgu i opuszczenia platformy po to aby można było odjechać wózkiem i załadować coś konkretnego.
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2014, 21:45

teers napisał(a):co to może być?

Ale co?
    Bo żadne zdjęcie nie chodzi.
    kant95
    Zaawansowany

Miejscowość: lublin
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Chrysler Voyager
    Silnik: 2.5
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1995
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Silnik 3UR-FE
      Pozostajemy w rodzinie silników UR. Największym przedstawicielem tej linii jest motor 3UR-FE. Wolnossąca jednostka ma aż 5,7 l pojemności, dysponuje mocą 386 KM i wytwarza 543 Nm. Tak duży silnik musi trafiać pod maskę ...