Nexen 205/60 r15 91h n priz 4s

04 Lis 2015, 13:57

Witam. Jestem posiadaczem Mazdy 6 GY 2.0 benzyna i obecnie posiadam opony zimowe 195/65 r15 przód Continental tył Michelin. Opony te podejrzewam że mają przed sobą ostatni sezon a letnich również brak. Dlatego powoli planuję zakup opon na nowy sezon i chodzą mi po głowie opony wielosezonowe. Nie jeżdżę zimą w góry, codzienna jazda to 12 km do pracy i ewentualnie jazda po małym mieście. I tutaj moje pytanie czy nexen 205/60 r15 91h n priz 4s są w ogóle warte zachodu ? Wiem że warto sprawdzić miejsce produkcji, żeby było made in korea. Za cenę tego kompletu wiem że można kupić np Kleber Quadraxery ale w rozmiarze 195/65 - nie ukrywam że zależy mi również na wyglądzie dlatego chciałbym niższy profil. Czy warto zainteresować się tymi nexenami ? Średni roczny przebieg około 12-15 tysięcy/
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Lis 2015, 15:40

Te nexeny nawet dobrze się sprawują zimą, gorsze są na suchym, i jeszcze słabsze na mokrym, ale jeżeli będziesz brał pod uwagę to, że nie jeździsz na najlepszych oponach świata :mrgreen: , to myślę, że w sumie możesz być z nich zadowolony, choć pewnie zbyt komfortowe to nie będą.
http://www.auto-swiat.pl/porady/test-op ... -rok/65wh2
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

04 Lis 2015, 17:19

Całe lato przejeździłem na zimówkach i dałem radę, więc myślę że i na nexenach latem gorzej nie będzie :). A ktoś jakieś własne doświadczenie ?
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wyścigowa Toyota GT86 po modyfikacjach w Polsce
    Toyota GT86, sportowe coupe z Japonii, jest świetną bazą do budowy wyczynowych aut na rajdy i wyścigi. Sportowe ramię Toyoty w Europie, Toyota Motorsport GmbH, opracowało na jej podstawie profesjonalne wersje wyścigowe i ...