Nie chcą mi dac przeglądu bez dowodu./

07 Lis 2011, 15:42

Witam.. mam taki problem.. poniewaz policja zatrzymala mi mu dowod rejestracyjny.. i musze zrobic przeglad.. a na przegladzie mi powiedzieli ze musze miec chociaz dowod tymczasowy.. teraz pytanie.. czy wydzial komunikacji wyda mi taki dowod jezeli moj staly dowod lezy u nich poniewaz zostal zatrzymany przez policje.. dodam ze to oswiadczenie ktore dsotalem od policji stracilo juz waznosc.. prosze o odpowiedz..
mazi1922
Nowicjusz

Auto: Honda Civic D15B2

07 Lis 2011, 16:46

Z takim czymś to się jeszcze nie spotkałem jedz do innej stacji kontroli pojazdów bo Ci to sobie jakieś dziwne zasady wprowadzają. Na zaświadczeniu pewno jest na pisane za co zabrali dowód i diagnosta ma obowiązek sprawdzić czy usterka została usunięta jeśli tak to wydaje zaświadczenie które zanosisz do WK i odbierasz DR
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

07 Lis 2011, 17:17

No walsnie zabrali mi za brak przegladu.. ale z tego to slyszalem to na stacji diagnostycznej jak sie nie ma dowodu wystarczy przedstawic karte pojazdu..
mazi1922
Nowicjusz

Auto: Honda Civic D15B2

07 Lis 2011, 23:03

mazi1922 napisał(a):dodam ze to oswiadczenie ktore dsotalem od policji stracilo juz waznosc..

To nie ma najmniejszego znaczenia...
mazi1922 napisał(a): ale z tego to slyszalem to na stacji diagnostycznej jak sie nie ma dowodu wystarczy przedstawic karte pojazdu..

Wystarcza tylko i wyłącznie poswiadczenia ale jak bedziesz miał KP to tez się przyda...
Myślę ze trafiłes na jakiegoś niedouczonego diagnostę..... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Lis 2011, 21:48

Jeżeli zatrzymano ci DR ( obojętnie z jakiego powodu ), to policjant na miejscu daje ci pokwitowanie. Z tym pokwitowaniem jedziesz do stacji diagnostyczne, pokzujesz diagnoście i on robi ci przegląd pod tym kątem pod którym zatrzymano ci DR. Jeżeli zatrzymano ci z powodu braku waznych badań technicznych, to robi ci normalne badanie techniczne i jak wszystko jest ok, wystawia ci pokwitowanie na kartce z datą kolejnego badania technicznego i z tym idziesz do WK i odbierasz DR. A jeżeli diagnosta robi problemy, to porozmawiaj z właścicielem tej stacji - ma niedouczonego diagnostę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Baryłka ropy naftowej i jednostka objętości
    Baryłka ropy naftowej to standardowa jednostka miary stosowana w przemyśle naftowym do określania ilości ropy naftowej. Jedna baryłka odpowiada 42 galonom amerykańskim lub około 159 litrom. 1 bbl (baryłka ropy naftowej) = ...