REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
co to ma do rzeczy/ przeciez to ogrzewanie włącza sie po uruchomieniu silnika słychać taki hałas w przodużeby przy mniejszych temp. można było łatwiej uruchomić silnik.
Ale to trzeba deptać a nie szczypać się o kropelkę paliwa . Był taki temat u mnie . Benzyna . Pani zgłasza problem . Się nie dogrzewa , szyby na mrozie nie tajęją . No ok termostat do wymiany . Po wymianie ja robię parę kółek wokół komina i jest ok. Ciepło w kabinie a i motor zagrzany . A ona mi za dwa dni mówi d..a . Zimno .O żesz ty kobieto pokręć obroty , jedż dynamicznie a nie na emeryta . Posłuchała a I się problem skończył . A i robiłem diesla pugota experta . Problem z adblue . Testy . Program wymagał aby temperatura silnika była większa niż te 85 stopni . Na dworze plus te 15 stopni a można se było gazować do usranej woli . Dopiero dynamiczna jazda na odcinku kilku kilometrów pozwoliła osiągnąć oczekiwaną temperaturę silnika.galakty napisał(a):Coś jest ewidentnie zepsute bo dogrzanie do temperatury roboczej nie powinno mu zająć więcej niż te max 10 km