Nie duże auto do roboty z LPG? Wystarczą dwa miejsca.

15 Kwi 2017, 07:51

Mąż poszukuje auta do pracy. Pozwoliłam sobie zacytować go z innego forum:
"Potrzebne mi nie duże auto do roboty. Dystans średnio pokonywany to ok. 200km x 5 dni w tygodniu czyli tysiak w tygodniu. Sporo bo rocznie ok 50tyś km. Interesuję mnie nie duże auto dwumiejscowe (będę woził 5 skrzynek narzedziowych), drogi przeróżne. Z wymagań klima, wygodne fotele, el. szyby mała awaryjność, małe spalanie, 5 drzwi. OBOWIAZKOWO LPG!!! Ogólnie może być auto 5cio osobowe a tylne fotele się wyrzuci. Moje typy to: Dacia Sandero 1.2, Renault Clio 1.2, Fiat Panda 3 1.2, Fiat Grande Punto 1.4 czy coś innego? Max maxow 20 tyś zł z rozrządami itp..."
Dodam tylko tyle że lepiej żeby zamknąć się w 15 tyś zł, niż to co napisał. Ja się śmieje że Seicento by mu wystarczyło lecz nie oferuje ono żadnego komfortu...
megi0302
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Brak

15 Kwi 2017, 13:55

No Clio czy Panda też nie oferują sporego komfortu.
Moja pierwsza myśl to Renault Scenic,wiem może będzie za duże ale za to wygodne i skrzynki bez problemu wsadzisz (tylne fotele są wyciągane).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2017, 14:40

Scenica mamy jako auto rodzinne mąż szuka czegoś małego, a Scenic do małych nie należy.
megi0302
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Superb - nowy wygląd i mniejsze zużycie paliwa
    SKODA rozpoczyna kolejny etap swojej ofensywy modelowej SKODĄ Superb. Model flagowy marki imponuje atrakcyjnymi nowymi elementami stylistyki SKODY, świeżym wnętrzem i ulepszonymi funkcjami. Zużycie paliwa i emisja CO2 oferowanych ...
    Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...