Nie działające skrętne lampy BMW E90 2006

16 Lut 2021, 01:11

Dzień Dobry

Piszę z takim problemem od roku nie działa mi poziomowanie oraz skręt reflektorów postanowiłem się za to zabrać i naprawić zacząłem od sprawdzenia modułów przy lampach i okazało się ze jeden jest cały zaśniedziały wiec wymieniłem na zamiennik bo oryginał trochę drogi po wymianie i kalibracji reflektory zaczęły się poziomować lecz po minucie dalej odpala się błąd że nie działa system doświetlania zakrętów i mam takie pytanie czy do wymiany został jeszcze moduł komfortu który jest za schowkiem czy może jest jeszcze coś co odpowiada za prace tego wszystkiego?

Za wszystkie rady dziękuje i Pozdrawiam.
przemek2211
Nowicjusz

16 Lut 2021, 09:39

Sprawdzałeś czy są jeszcze jakieś konkretne kody błędów? Masz może jakiś program (inpa lub ista) z którym możesz się podłączyć do auta w celu diagnostyki?

Być może nie działa Ci czujnik skrętu lub trzeba spróbować przeprowadzić jego kalibrację i wtedy sprawdzić czy coś się zmieni.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Lut 2021, 10:55

Niestety nie posiadam programu lecz zaraz go chyba kupie bo w sumie się przyda.

Dziękuje za odpowiedz.
przemek2211
Nowicjusz

16 Lut 2021, 11:48

Powinny Ci się pojawić jakieś błędy które na pewno naprowadzą na rozwiązanie problemu.
Daj znać jak sprawdzisz, co tam wyszło.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Lut 2021, 11:52

Kabel zamówiony wiec niebawem będę pisał jakie błędy są.
przemek2211
Nowicjusz

18 Lut 2021, 13:03

Witam. Możliwe że błąd jest wyświetlany przez zamiennik i wystarczy usunąć go programem. Z zamiennikami bywa po prostu różnie... Działać działa, ale błąd zostaje. Jak kolega wyżej pisał, musi Pan podłączyć pod komputer i sprawdzić co "wypluje".
EuroParts
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Banino