Nie działający pilot do drzwi (peugeot 407)

24 Gru 2018, 10:29

Witam,

Tydzień temu przestało działać zamykanie drzwi w moim pilocie, otwieranie i bagażnik działały. Zaniosłem pilot do gościa który takie rzeczy naprawia, stwierdził że nie ma styku na tym guziku, wymienił obudowę, sprawdził sygnał i wtedy działały wszystkie guziki tzn każdy dawał sygnał na jego urządzeniu. Następnie jak poszedłem do samochodu działało już tylko otwieranie, bagażnik nie reagował, a kilka godzin później pilot całkiem przestał działać. Na jakimś tam urządzeniu widać że pilot daje sygnał, co więc może być uszkodzone i jak to naprawić ?...
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak

24 Gru 2018, 15:57

Myślę, że warto podłączyć się pod Diagboxa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Kwi 2019, 08:06

Witam,

Okazało się wtedy, że płytka układu scalonego była naruszona. W momencie niepotrzebnej wymiany obudowy gościu który to robił uszkodził płytkę całkowicie. Ale elektronik ze STAGa naprawił. Teraz wszystko działa.
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...