Nie mały dylemat

04 Sty 2011, 12:18

Witam mam nie mały dylemat w wyborze samochodu ponieważ mam do wydania 15tyś zł szukałem auta sportowego i wczoraj znalazłem dwa prześliczne samochody są nimi Hondy Prelude IV i V generacji obydwa samochody w silniku 2.2 VTEC. Mam więc pytanie czy miał ktoś którąś z tych Hond bo chciałbym wiedzieć jak u nich z awaryjnością i osiągami, zależy mi na osiągach bo chciałbym jeszcze trochę kasy wrzucić w samochodzik. Jeśli ktoś wiedziałby sporo na temat obu generacji prosiłbym o jak największą ilość informacji która się przyda przy kupnie i eksploatacji samochodu :)

[ Dodano: 4 Styczeń 2011, 22:59 ]
Jest tu ktos kto zna sie na tych furkach ?? :D
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

05 Sty 2011, 17:24

Osiągi sa świetne,zresztą wystarczy spojrzec na moc silnika. Tylko pytanie,czy starczy Ci na benzyne? Zdajesz sobie sprawe ile trzeba zatankowac żeby móc się przejechac?
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

05 Sty 2011, 19:08

Auta bardzo fajne, niestety dorwać w stanie nadającym się do czegoś graniczy z cudem, eksploatacja jest również wysoce kosztowna, do tego dochodzą nietypowe rozwiązania (skrętna tylna oś) itd. Ogólnie auto super, ale dla konesera, który naprawdę ma pieniądze. No i spalanie też będzie odpowiednio wysokie. Jeżeli mimo to czujesz się na siłach aby mieć i odpowiednio eksploatować takie auto to uzbrój się w cierpliwość i szukaj. Jeżeli nie to kup E36 z silnikiem 2.8, może nie wyróżnisz się tak jak w Prelude, ale przynajmniej łatwiej Ci będzie to znaleźć i eksploatować później.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 22:42

Jesli nie mialbym na benzyne nie kupowalbym takiego samochodu :P na sam samochod +OC +AC +jakies poprawki silnika itd moge wydac 30 tysiecy wiec mysle ze na paliwo nie byloby problemu, chcialbym jeszcze w samochod wsadzic troche kasy zeby mial okolo 300 kucy :P
rostek
Nowicjusz

05 Sty 2011, 23:23

W takim wypadku to może na starcie warto rozważyć jakiś seryjnie mocny silnik, przykładowo takie 330i, AR 156 GTA czy np. Impreza dobrze nadawało by się na takie zabawy.

[ Dodano: 5 Styczeń 2011, 22:24 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Sty 2011, 23:40

Powiem ci że za alfami nie przepadam chyba ze jest to model 147 GTA lub Brera :P

Po dluzyszym zastanowieniu szukam nie ogolnie Hondy bo zaczelem sobie ogladac zakup kontrolowany i fajne furki tam pokazuja :P szukam czegos fajnego sportowego nie musi miec zadnych bajerow typu klima podgrzewane fotele itd tylko zeby auto mialo buta i chcialbym na nie przeznaczyl 20 tysiecy jesli ktos zna sie na takich samochodach prosilbym o wymienienie kilku :P
rostek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...

05 Sty 2011, 23:44

E30 z m52b28, E36 z tymże motorem, a jak jakiś rasowy sportowiec to może Supra ta kanciata. :mrgreen:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Sty 2011, 00:05

czyli po prostu bmw m3 lub supra :D :D hmm wybor ciekawy a moze cos z audi np 80 b4 2.8 ?? :D
rostek
Nowicjusz

06 Sty 2011, 00:10

Nie no... M3 nie kupisz za tą kasę. Audi 80 w coupe quattro 2.8 też super autko... ale jak myślisz o osiągach to lepiej BMW. Jeżeli chcesz mieć naprawdę szatana to kup zdrową budę E30, wstaw tam m52b28 (koszt swapu profi z gratami typu napęd, hamulce to z 8kafli) do tego podstawowe mody i masz w cenie 20k auto RWD, które ma 6s do setki albo nawet ciut mniej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Sty 2011, 00:21

E30 do zabawy jest idealne, ale na co dzień to już stary parch.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

06 Sty 2011, 00:34

No stary, ale można nim z powodzeniem jeździć nacodzień, tylko dbać trzeba.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Sty 2011, 00:36

A co byscie powiedzieli o autach ze tak powiem nie tuzinkowych bo wiadomo bmw u nas pelno a ja chcialbym miec taki samochod o sportowym zacieciu ale tez zadko spotykany na naszych drogach :P
rostek
Nowicjusz

06 Sty 2011, 00:51

jiGsaw napisał(a):No stary, ale można nim z powodzeniem jeździć nacodzień, tylko dbać trzeba.

Można, ale to stare auto już. Wolę zdecydowanie młodsze i bezpieczniejsze. Dla mnie E30 istnieje tylko jako klasyk, do jazdy na co dzień nigdy w życiu.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

10 Sty 2011, 12:26

Szukałem sobie autek fajnych małych ale też o sportowym zacięciu i znalazłem Peugeot 106 1.6 S16 i mam do wyboru dwa kwotę jaką mogę wydać to nadal 15 tyś a oto one :P którego byście polecili ??

rozbieżność cenowa jest na prawdę duża tyle ze czarny jest o 5 lat starszy ale ma bogatsze wyposażenie myślicie ze to może być jakiś składak czy taka cena jest ok ??
rostek
Nowicjusz

10 Sty 2011, 12:38

robert7 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):No stary, ale można nim z powodzeniem jeździć nacodzień, tylko dbać trzeba.

Można, ale to stare auto już. Wolę zdecydowanie młodsze i bezpieczniejsze. Dla mnie E30 istnieje tylko jako klasyk, do jazdy na co dzień nigdy w życiu.

Zależy co masz na myśli mówiąc bezpieczniejsze, bo E30 jest całkiem bezpiecznym autkiem, zwłaszcza w wersjach z poduszką. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika