Nie parkuj jak łoś

25 Sty 2010, 14:27

Temat rzeka:) Takie akcje obserwuję codziennie, czasami dosłownie brak mi słów- ludzka głupota i arogancja nie ma granic. Może powinny być większe kary dla takich łosiów, wtedy myśleliby nad tym co robią
nero
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

13 Mar 2010, 19:59

Mnie szlag trafia jak ludzie ignorują wytyczone białymi pasami miejsca do parkowania, czy to tak trudno zmieścić się w liniach?! Na moim osiedlu wszyscy parkują niemal modelowo (szanują tym samym innych kierowców dla, których też miejsce do parkowania się znajdzie), poza jedną sąsiadką, która swoim seicento nigdy nie może się zmieścić na jednym miejscu parkingowym...tragedia.
august
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

20 Kwi 2010, 19:45

A mnie trafia jak mi łajza zastawi mostek bez pytania (zwłaszcza jak w zimie droga jest zasypana i dalej nie da się pojechać) i pójdzie gdzieś w cholerę. Ale mam sposób już na takich gagatków :mrgreen:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

20 Kwi 2010, 21:56

U mnie parking jest dość mały przed blokiem, parkuje sie prostopadle i z przodu jeszcze wszyscy równolegle stawiają (nie umiem tego ładnie w słowach zobrazować) W każdym razie jest strasznie mało miejsca. Do sedna, co mnie irytuje. Niektórzy małymi autami tak nieumiejętnie parkują, no właśnie , że nie dojadą do końca, a "wystają" bardziej od kombi.
I jak z jednej strony mam takiego "wystającego" i z drugiej i jeszcze z przodu auto, to ciężko mi passatem wyjechać, nie tylko mi zresztą. Nagminnie upominam takich ludzi, gdy widze taką sytuację i już pomijam , że nikt się do lini nie stosuje, a właściciele "droższych" aut czuja się uprzywilejowani do zajmowania dwóch miejsc.
Blk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

23 Kwi 2010, 13:38

Bardzo też nie lubię, jak ktoś podjeżdża tak blisko, że niemożliwe jest wsiąść do auta.
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

23 Kwi 2010, 14:05

Kiedyś wracając z melanżu (na piechotę) spotkałem samochód stojący na chodniku. To jest dopiero przeżycie.
?stupid
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...

28 Kwi 2010, 09:28

a może jakaś wspólna akcja uliczna z nalepkami: "jak parkujesz baranie?!" naklejanymi na każdy samochód, który jest źle zaparkowany?:)

Pół żartem, pół serio oczywiście, ale na pewno wiele możemy zrobić sami poprzez uświadamianie drugiej osobie, że coś zrobiła źle. W Szwecji źle zaparkowany samochód jest od razu zgłaszany przez obywateli do straży miejskiej przez normalnych obywateli. U nas natomiast normalnym zachowaniem jest parkowanie samochodu, jakby to był samolot: 4m z prawej, 4 metry z lewej, bez zwracania uwagi na białe linie.
grzeg1968
Początkujący

29 Kwi 2010, 14:38

Niektórzy swoje samochody cenią wyżej niż samoloty :) Jakby ktoś mi nakleił "jak parkujesz baranie" i spowodowałoby to szkody na moim kochanym New Yorkerze to chyba zabiłbym :) Nie popieram takiej akcji.
?stupid
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno

29 Kwi 2010, 15:17

Jeśli parkujesz prawidłowo to nie masz się czego obawiać, proste.
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

30 Kwi 2010, 07:47

elmo napisał(a):Jeśli parkujesz prawidłowo to nie masz się czego obawiać, proste.

Właśnie o to chodzi. Zresztą, nalepka miałaby umoralniać. To i tak, ta forma zwrócenia uwagi jest bardzo delikatna...
grzeg1968
Początkujący

14 Maj 2010, 09:47

Rzeczywiście, łosiów ci u nas dostatek. Mnie najbardziej wkurzają ludzie, którzy parkują na dwóch wyznaczonych miejscach parkingowych... Czy to nie ma rozumu? Czy aż tyle go kosztuje cofnięcie i zaparkowanie poprawne? Jakaś masakra... ludzie nie mają za grosz rozumu, myślą tylko o swoim tyłjku, za przeproszeniem.

iggy81
Ostatnio edytowany przez iggy81, 15 Maj 2010, 15:56, edytowano w sumie 1 raz
iggy81
Nowicjusz

15 Maj 2010, 11:06

Często tak parkują jeśli boją się o swój samochód - przed zadrapaniem, uderzeniem itp. Ma to swoje plusy i minusy - dla właściciela, jednak sądzę że lepiej jest tak postawić samochód żeby było zgodnie z "normami" i bezpiecznie dla jego samego.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Maj 2010, 09:35

qki007 napisał(a):Często tak parkują jeśli boją się o swój samochód - przed zadrapaniem, uderzeniem itp.

To ciekawe bo w ten sposób to dopiero można się nabawić rys... od klucza :twisted:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Maj 2010, 10:30

Kubuch napisał(a):
qki007 napisał(a):Często tak parkują jeśli boją się o swój samochód - przed zadrapaniem, uderzeniem itp.

To ciekawe bo w ten sposób to dopiero można się nabawić rys... od klucza :twisted:

To już druga strona medalu :). Stąd uważam że lepiej zaparkować zgodnie z zasadami ale gdzieś w bezpieczniejszym miejscu..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

15 Cze 2010, 13:57

Zainspirowany poczynaniami niektórych kierowców napisałem ostatnio kilka słów na ten temat na moim blogu http://blog.mistrz-kierownicy.com.pl/20 ... arkowaniu/
Ostatnio edytowany przez grzeg1968, 15 Cze 2010, 22:10, edytowano w sumie 1 raz
grzeg1968
Początkujący