REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jakubd29 napisał(a):Moje pytanie do was brzmi czy jak bym spisał umowę miedzy nim a mną o sprzedaż samochodu to czy muszę zgłosić ten fakt do ubezpieczalni
jakubd29 napisał(a):i czy owa ubezpieczalnia nie kazała by mi dopłacić do ubezpieczenia ponieważ nie mam żadnych zniżek i właściciel pojazdu się zmienił
jakubd29 napisał(a):Czy nie miał bym problemu z rejestracja samochodu jeśli kwity z ubezpieczalni są na mojego ojca ?
Nic nie zrobisz dopoty dopóki nie będziesz miał brakującej umowy k/s.4rtur86 napisał(a):Co mogę zrobić, żeby móc zapomnieć o tym aucie?
Jaka wartość samochodu jest wpisana w umowie k/s....PaulaBar napisał(a): czy lepiej zgłosić to że dziadek mi "sprzedał" auto tylko boję się kary grzywny.
Ok...W takim wypadku nie musisz odwiedzać US.Jednie z ich strony mogła spotkac Ciebie kara za nieterminową opłatę.Natomiast ze strony WK nie zaliczysz zadnej kary finansowej gdyz przepisy na dzień dzisiejszy nic takiego nie przewiduja...PaulaBar napisał(a):Do 1000 zł. Żeby nie płacić podatku
Nie ma przewidzianych konsekwencji za opóźnienia w tym przypadku.Toczekk napisał(a):Oraz czy będę musiał sporządzać jakieś pismo wyjaśniające moją spóźniona rejestrację ?