Nie reaguje panel sterowania, przyciski - Volvo V40

30 Gru 2023, 12:08

Witajcie, mam Volvo V40 z 2013r 1.6 diesel. Od kilku dni jak zostawiam auto na biegu 1 i rano odpalam to cały panel sterujący nie reaguje, wyświetlacz czarny, nie działają przyciski jedynie pokrętło od wentylatora. Przejrzałam go, i kiedy auto zostawiam tylko na ręcznym problemu nie ma. Może ktoś miał podobnie i coś podpowiedzieć może? Pozdrawiam
iwonia594
Nowicjusz

• 30 Gru 2023, 12:59

Trochę dziwne bo tu zostawianie samochodu na biegu nie powinno mieć związku. Próbowałaś zostawić go na innym biegu np. wstecznym?

Czy jak zostawiasz na jedynce i później są problemy z panelem sterowania to ustępują ona po chwili od odpalenia czy utrzymują się dłużej?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Gru 2023, 13:13

Spróbuję dziś na noc zostawić na wstecznym, zobaczę. Problemy są po odpaleniu też, dojadę do jakiegoś celu, zamknę auto, max godzina, i problem znika, próbowałam zamykać otwierać auto od razu i nic nie daje.
    iwonia594
    Nowicjusz

31 Gru 2023, 22:24

Witam ponownie, samochód był zostawiony na wstecznym i panel działa, później znowu zostawiłam na 1 i panel nie działał. Dziwna przypadłość, która nota bene nie powinna mieć nic wspólnego z tym.
    Proszę o pomoc.
    iwonia594
    Nowicjusz

01 Sty 2024, 22:26

Dziwna przypadłość i ciężko tu stwierdzić co jednoznacznie powoduje ten problem. Ja bym zajrzał do przewodów i wtyczek przy mechanizmie lewarka tam masz chyba dwie wtyczki jedna od wstecznego a druga nie jestem pewien ale od położenia aktualnego biegu bo na desce, liczniku masz pewnie pomoc w postaci podpowiedzi kiedy zmienić na wyższy bieg itd. Tam są pewnie czujniki ale nie bardzo mogę sobie to jakoś połączyć z tą środkową konsola nie mniej jednak warto posprawdzać przewody i złącza.
    Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
      Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...