Nie reaguje panel sterowania, przyciski - Volvo V40

30 Gru 2023, 13:08

Witajcie, mam Volvo V40 z 2013r 1.6 diesel. Od kilku dni jak zostawiam auto na biegu 1 i rano odpalam to cały panel sterujący nie reaguje, wyświetlacz czarny, nie działają przyciski jedynie pokrętło od wentylatora. Przejrzałam go, i kiedy auto zostawiam tylko na ręcznym problemu nie ma. Może ktoś miał podobnie i coś podpowiedzieć może? Pozdrawiam
iwonia594
Nowicjusz

• 30 Gru 2023, 13:59

Trochę dziwne bo tu zostawianie samochodu na biegu nie powinno mieć związku. Próbowałaś zostawić go na innym biegu np. wstecznym?

Czy jak zostawiasz na jedynce i później są problemy z panelem sterowania to ustępują ona po chwili od odpalenia czy utrzymują się dłużej?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Gru 2023, 14:13

Spróbuję dziś na noc zostawić na wstecznym, zobaczę. Problemy są po odpaleniu też, dojadę do jakiegoś celu, zamknę auto, max godzina, i problem znika, próbowałam zamykać otwierać auto od razu i nic nie daje.
    iwonia594
    Nowicjusz

31 Gru 2023, 23:24

Witam ponownie, samochód był zostawiony na wstecznym i panel działa, później znowu zostawiłam na 1 i panel nie działał. Dziwna przypadłość, która nota bene nie powinna mieć nic wspólnego z tym.
    Proszę o pomoc.
    iwonia594
    Nowicjusz

01 Sty 2024, 23:26

Dziwna przypadłość i ciężko tu stwierdzić co jednoznacznie powoduje ten problem. Ja bym zajrzał do przewodów i wtyczek przy mechanizmie lewarka tam masz chyba dwie wtyczki jedna od wstecznego a druga nie jestem pewien ale od położenia aktualnego biegu bo na desce, liczniku masz pewnie pomoc w postaci podpowiedzi kiedy zmienić na wyższy bieg itd. Tam są pewnie czujniki ale nie bardzo mogę sobie to jakoś połączyć z tą środkową konsola nie mniej jednak warto posprawdzać przewody i złącza.
    Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17