Nie za duzy przebieg na Peugota 206?

08 Mar 2010, 10:41

chce sobie kupic 206stke pod koniec miesiaca, ale teraz znalazlem oferte w moim miescie, bardzo ladna, zadbana, taki silnik jak chce, tylko 200tys przebiegu mnie troche przeraza...

tu link do oferty
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomek.mly
Początkujący

Miejscowość: DGL

08 Mar 2010, 11:02

nie musisz sie obawiac jezeli wlasciciel dbal o ten samochod to spokojnie mozesz brac silniki 2.0 hdi sa dosc trwalymi jednostkami przemysl tylko ze jest czerwony i 3-drzwiowu tylko biale sa tansze... ale jezeli Ci odpowiada to bierz przynajmniej przebieg realny a nie np90 tys krecone
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

08 Mar 2010, 11:06

to ze jest 3 drzwiowy mi nie przeszkadza, bo moze jest mniej praktyczny, ale za to lepiej wyglada, wlasnie kolor mnie troche odpycha od niego ...
tomek.mly
Początkujący

08 Mar 2010, 11:39

Żeby tylko miał te 200 tyś ;) Auto za rewelacyjne nie jest...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Mar 2010, 11:43

a co dziwnego w przebiegu 200kkm przez prawie 10 lat?? :shock:
ja się dziwie jeśli 10 letnie auto nie ma 200 tysi :mrgreen: średni przebieg samochodu to 20 tys rocznie sam sobie policz :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Mar 2010, 11:50

Nie rozumiesz. Kubuchowi chodzi o to że 200k to mało i oby to był prawdziwy przebieg :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...

08 Mar 2010, 11:58

rozumiem, to się odnosiło do pytania założyciela czy 200 to nie za dużo ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Mar 2010, 11:59

za rewelacyjne nie jest? chodzi ci o 206stki czy akurat o ten?
tomek.mly
Początkujący

08 Mar 2010, 12:42

Osobiście uważam, że nie jest to auto, które warto kupić z takim przebiegiem, nie lubię Peugeotów i sądzę że należy się dobrze zastanowić przed zakupieniem auta tej marki.
mickey500
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

08 Mar 2010, 13:20

ojciec ma peugota 307 juz prawie 5 lat, ale w benzynie i nic sie nie stało póki co...
tomek.mly
Początkujący

08 Mar 2010, 13:37

wg mnie to normalny przebieg i na hdi nie jest to tragedia no tylko mowie czerwony i w 3 futkach jest prawie najtanszy(tanszy jest tylko 3d bialy)wiec ja bym sie zastanowil w tej kwestii jak zobaczysz 206 10letnia z przebiegiem 100tys to albo jest prawdziwy wyjatek albo bylo cos greberowane... ja nie jezdze jakos super duzo i robie okolo30tys rocznie a 20 to zawsze i mysle ze przebieg 15-20 tys to jest takie polskie optimum tyle przejezdza zwykly iksiński

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 12:41 ]
chociaz widze ze wyposazenie nawet ma w miare jak bys dolozyl ladna felge do niej to mysle ze by sie prezentowala calkiem niezle :wink:
tower
tower
Początkujący

08 Mar 2010, 14:09

tak, wlasnie jak kupie chce sie wykosztowac na aluski i zmieniarke ;)
znalazlem bordowy jeszcze w moim miescie, nie ma nic o wyposazeniu, musialbym podjechac zobaczycz, a i kolor bardziej spokojny :D

eidt:

to ten
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

mlodszy, mniejszy przebieg itp, zastanawia mnie tylko jego wyposazenie, bo duzo sie nie rozpisal. i lampy, nowszy a ma stary model lamp?
tomek.mly
Początkujący

08 Mar 2010, 15:09

powiem Ci tak ze wchodzisz troszke w za wysokie sumy za 206... 14 tys to za duzo troszke za te kase ja bym szukal juz 307 bo moze bys z tys dolozyl i mialbys 307 [link do oferty na Allegro wygasł] albo cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zastanow sie bo za podobna kase masz wieksze auto i wg mnie ladniejsze....
tower
tower
Początkujący

08 Mar 2010, 16:09

[link do oferty na Allegro wygasł]

ten mi sie podoba, nie jestem zwolennikiem tuningowanych aut ale do srerbego koloru bardzo fajnie wygladaja szybki i te lampy, nie wiem tez jak jego "zuzycie", bo zdjecia w srodku nie sa super jakosci... co o tym myslicie? 206stki nie maja wersji z tylnimi hamulcami tarczowymi?
tomek.mly
Początkujący

08 Mar 2010, 16:13

tomek.mly napisał(a):tak, wlasnie jak kupie chce sie wykosztowac na aluski i zmieniarke

Zamiast tego zostaw sobie kasę na naprawę tylnej belki (chociaż przy takim przebiegu już pewnie była robiona) i zmień od razu hamulce z tyłu, bo się okładziny odklejają powodując zblokowanie bębna, a co za tym idzie koła.

Silnik 2.0 HDI to najlepsze co w 206tkach dawali, więc akurat silnik masz fajny.

Sam miałem takiego czerwonego Pedzia i jak popatrzyłem na ta fotkę to aż mnie ciarki przeszły na samą myśl.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika