Peugeot 406 za 10 tysia? POMOCY

15 Lut 2010, 21:13

Witam!!
Jestem nowym forumowiczem...
Mam do was pytanie, ufam ze znacie sie duzo bardziej niz ja ...
A wiec sprawa jest tego typu, jestem swiezym kierowca chcialbym kupic sobie auto mysle o peugeot 406 w jakims dieslu i tu potrzebuje pomocy prosze abyscie doradzili nie upieram sie konkretnie przy tym aucie jednak bardzo mi sie podoba ... Moze jakies inne auto moje wymagania:
1. prezencja (ale nie auto dla lansera, lubie auta z charakterem)
2. Ekonomiczny?
3. Taki w ktory nie bede musial ladowac co miesiac kolejne tysie
pomocy prosze :/[code][/code]
Ostatnio edytowany przez Uhahany, 18 Lut 2010, 02:02, edytowano w sumie 1 raz
Uhahany
Nowicjusz

Miejscowość: Elblag

17 Lut 2010, 10:36

Witaj.Wiesz co 406,ani nie jest wyrazista ani ekonomiczna a tym bardziej malo awaryjna.To juz japońce typu honda accord.toyota corolla były by lepszym wyborem.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

17 Lut 2010, 12:21

Popieram, te auta są dość kłopotliwe, głównie elektronika i zawieszenie - nie ten klimat, nie te drogi...
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

17 Lut 2010, 14:44

W moje rodzinie było kilka takich sztuk z różnych okresów produkcji za 10 k i w dieslu to raczej początek produkcji. Wedlug mnie jak znajdziesz samochód w miarę dobrym stanie nie po poważnych wypadkach samochodowych to będziesz bardzo zadowolony. Silnik gorszy niż w 405 ( zawsze wydawało mi się ,ze to ten sam silnik ale niestety tka nie jest) ale idzie go przeżyć. diesle będą miały jednak spore przebiegi ale my na swoich robiliśmy spokojnie 400k i ponad więc jeśli przebieg będize w granicach 250-300k można spokojnie brać. Jak coś to pytaj chętnie pomogę.
astro007
Aktywny

17 Lut 2010, 15:09

U mnie na mieście można spotkać białą 406 na taryfie,prawie jak w TAXI :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lut 2010, 15:33

Ńo bo wszystko co francuskie jest be ; /
Panowie, jeśli nie mieliście styczności z tym autem to się nie wypowiadajcie. 406 to jedna z najbardziej udanych konstrukcji peugeota, jeździ w nich masa taksówkarzy, co o czymś musi świadczyć.
Silnik diesla 2.0hdi jest również jednym z najlepszych dostępnych na rynku.
Co do ekonomii to poczytaj raporty spalania, bo części wbrew temu, co wydaje się innym są porównywalne, a nawet czsami tańsze od części samochodów niemieckich czy japońskich, wszystko zależy jak się trafi.
Jeśli kupisz auto, które było szanowane, i nie bite 20x to na pewno nie będziesz żałował(ale tak to jest z większością samochodów)
Poczytaj recenzje, opisy tego autka na necie to sam się przekonasz.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda po mokrej nawierzchni - poślizg pod kontrolą
    Jazda po mokrej nawierzchni wymaga od kierowców więcej ostrożności i umiejętności. Jednym z największych niebezpieczeństw w takich okolicznościach jest akwaplanacja, czyli poślizg wodny. Co sprzyja akwaplanacji? Zły ...
    Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...

17 Lut 2010, 15:55

Zdecydowanie potwierdzam to co pisze przedmówca. Najwięcej na francuskie samochody narzekają Ci którzy nigdy ich nie mieli. 406 to jeden z najbardziej bezawaryjnych francuzów jakie istnieją. Jest to o niebo lepszy samochód niż nie jeden niemiec. Co do problemów z zawieszeniem więcej ich będzie właśnie w przypadku takich aut jak Passat czy Audi a4. O usterkach elektroniki też nic nadzwyczajnego nie słyszałem - z powodu kilku usterkowych aut jak np. laguna II z początku produkcji ten mit rozpowszechniony jest na wszystkie francuskie samochody.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

17 Lut 2010, 16:20

Miraku napisał(a):406 to jedna z najbardziej udanych konstrukcji peugeota, jeździ w nich masa taksówkarzy, co o czymś musi świadczyć.

sam przedtem napisałem że u mnie na mieście taka śmiga :wink:
Barol
Awatar użytkownika

17 Lut 2010, 17:43

Mhm rozumiem ... Sluchajcie troche sceptycznie patrze na osoby ktore opisuja ze to awaryjne auto poniewaz mam znajoma (kobieta) jezdzi na taxi 406 nie jest to zbyt zamozna kobieta wiec mysle ze jesli auto mialo by byc awaryjne poprostu wybrala by inne ... ale mam jeszcze jedno pytanie moglibyscie pomuc wybrac cos z moto allego ? i wskazac argumenty ktorymi musze sie kierowac aby auto bylo dobre? na co powinienem zwrocic szczegolna uwage??

[ Dodano: Sro Lut 17, 2010 17:45 ]
A i jeszcze jedno powiedzcie mi w jakich granicach kreuje sie spalanie 406 w roznych wersjach :P dzieki z gory
Uhahany
Nowicjusz

Miejscowość: Elblag

17 Lut 2010, 18:40

Co do spalania [link do autocentrum.pl wygasł]
a co do 406 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i przebiegiem sie nie sugeruj :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Lut 2010, 23:14

broń cie Panie Boże przed 406. W zimie bedziesz mial swieta non topa na desce rozdzielczej, czasem jak mu sie spodoba w czasie jazdy zgasnie, a klikatronic to wlacza sie jak ma taki kaprys, a jak sie wlaczy to panel przynajmniej u mnie ze dwa tygodnie sie swieci ciągle:D Ale to wina mrozu i tego ze nie garazowany, juz 3 zime z rzedu tak mam a w lecie samochodzik naprawde fajny;) pozdrawiam
wojdud5
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin