Nieczytelna tablica rejstracyjna, dowód rejstracyjny

04 Kwi 2011, 18:21

Witam, ostatnio miałem taką nieprzyjemną sytuację, że zatrzymała mnie policja i stwierdziła, że mam nieczytelną tylnią tablice rejstracyjną, zabrali mi dowód rejstracyjny wypisali papierek na 7 dni. Poprawiłem rejstrację(pracuje w drukarni) , wygląda jak nowa. Gdzie mam się teraz zgłosić do odbioru tego, może tak być poprawione przezemnie?
vertil
Nowicjusz

Miejscowość: RRS

04 Kwi 2011, 18:33

vertil napisał(a):Gdzie mam się teraz zgłosić do odbioru tego, może tak być poprawione przezemnie?

Musisz pojechać na SKP i zrobic dod.badanie za 20.-Czy diagnosta uzna Ci to nie wiem bo tego nie widzę...Jezeli Ci to uzna to wtedy wypisze zaswiadczenie ze wszystko ok i z tym oraz pokwitowaniem/papierkiem :mrgreen: /z policji do WK odebrac DR...
Jezeli nie uzna tej poprawki TR to wtedy DR i TR do wymiany...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Kwi 2011, 18:45

WK?
vertil
Nowicjusz

04 Kwi 2011, 18:50

vertil napisał(a):WK?

WK=Wydział Komunikacji... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

04 Kwi 2011, 18:57

aha to najpierw jade na stacje kontroli gosc mi sprawdza czy moze byc, daje papier ide z tym na policje oni daja pokwitowanie i wybieram dowod w wydziale komunikacji tak?
vertil
Nowicjusz

04 Kwi 2011, 19:11

vertil napisał(a):aha to najpierw jade na stacje kontroli gosc mi sprawdza czy moze byc,

Tak...
vertil napisał(a):daje papier ide z tym na policje

Po co...Przeciez masz pokwitowanie z policji o tym ze Ci zatrzymali DR i za co...
DO WK idziesz z:
1/ Zaświadczenie z SKP...
2/ Pokwitowanie z policji...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...

05 Kwi 2011, 09:03

vertil napisał(a):Witam, ostatnio miałem taką nieprzyjemną sytuację, że zatrzymała mnie policja i stwierdziła, że mam nieczytelną tylnią tablice rejstracyjną, zabrali mi dowód rejstracyjny wypisali papierek na 7 dni. Poprawiłem rejstrację(pracuje w drukarni) , wygląda jak nowa. Gdzie mam się teraz zgłosić do odbioru tego, może tak być poprawione przezemnie?

Prawdopodobnie po prostu sobie tablicę wydrukowałeś i nakleiłeś na co? Na PCV? Czy wiesz, że jest to działanie nielegalne, podpada pod fałszowanie dokumentów?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika