Niedrogi pakowny samochód na czas budowy

27 Maj 2015, 20:27

Barol napisał(a):Cóż chcieć od dostawczaka za 3k :mrgreen:

Nie no spoko. Brat się będzie za jakiś czas budował i też nam się taki złomek by przydał. Będę mu pomagał. To się tak mówi ale za transport różnych materiałów wcale mało nie liczą. Był u mnie fajny Żuk za 2700zł ale sprzedał się tego samego dnia.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

28 Maj 2015, 05:08

A propo Żuka [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Maj 2015, 17:20

Najlepsze w tytule, że bezwypadkowy :D Ciekawe co się dzieje z żukiem podczas wypadku :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

29 Maj 2015, 09:44

zależy w co trafi, aleh auto na solidnej ramie więc jadąć nowoczesną osobówką nie polecam Ci trafiania w niego :mrgreen: jemu co najwyżej zderzak się zarysuje u Ciebie auto do kasacji :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Maj 2015, 09:57

no w sumie tak, brak stref zgniotu :mrgreen:
Kiedyś wykładowca z fizyki opisywał stłuczkę Fiata 125p i Toyki Avensis i Avensis rozwalony ale kierowca bez szwanku, a kredens z oberwanym zderzakiem i kierowca w karetce :/
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

30 Maj 2015, 10:38

Ja mam peugeota 405. Wyposażenia nie ma, jedynie do przewózki się nadaje. Tylni błotnik obd arty oraz lekko przód. Duża gablota (kombi) silnik 1.6 benz. Pali 7 litrów silnik działa znakomicie, wyposażenie byle by przewozić. Szukam kupca bo inaczej pójdzie na szrot :) 1600zł do negocjacji z województwa podkarpackiego. Jeżeli chcesz mogę ci wysłać zdjęcia
kulukaj
Początkujący

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć bezpiecznie samochodem w nocy?
    Jazda samochodem w nocy jest wyzwaniem nawet dla doświadczonych kierowców. Oprócz ograniczonego pola widzenia, kierowca musi poradzić sobie ze zmęczeniem, sennością oraz oślepiającymi światłami innych samochodów ...
    Toyota Verso (2009–2018)
    Ten model wypełnił lukę po dobrze przyjętej przez rynek Corolli Verso. Produkowana w latach 2009–2018 w tureckich zakładach Toyoty w Bursie, stylistycznie nawiązywała do poprzedniczki – Corolli Verso, ale również ...

30 Maj 2015, 10:45

Po co oddawać na złom dobry samochód? :) Wystaw go u nas w dziale sprzedam samochód i na olx. Na bank pójdzie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Maj 2015, 10:29

Jak myślisz za ile można taki samochód wystawić? Na złomie proponują około 750 -900 zł. Rocznik 1991 :/
kulukaj
Początkujący

Auto: Nie mam

31 Maj 2015, 10:31

To były maszyny 1.9 grd wszystko pił :mrgreen:
amcio
Początkujący

Prawo jazdy: 07 02 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A6 C6 Q
Silnik: 4.2
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

31 Maj 2015, 10:35

Wystaw na olx tak jak mówiłeś za 1600zł do nego i napewno ktoś go łyknie. W razie czegoś powiesz że za mniej jak 1000zł nie oddasz bo tyle Ci na złomie proponują.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2015, 10:38

są sympatycy takich starych aut i jak bardzo nie pordzewiały, może ktoś zauważy w nim jakiś pomysł na projekt, bo mi np. już przejadły się te wszechobecne Golfy II i BMW e30 :?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Maj 2015, 11:39

Na projekt auto fajne, te samochody już prawie wyginęły a dalej blacha się trzyma :ok: Wystaw go za 1600-1800, u nas na forum też dodaj w odpowiednim dziale i zobacz na tematy. Ja tu pamiętam że ostatnio ktoś szukał auta do 1.5k i do 2.5k, zaproponuj :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Maj 2015, 11:42

Też bym próbował OLX w granicach 1500 i schodź z niego do 1200 zł ale spuszczaj cenę co 50 zł nie od razu z grubej rury, nie daj po sobie poznać, że chcesz się go szybko pozbyć.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Cze 2015, 10:21

dzida napisał(a):no w sumie tak, brak stref zgniotu :mrgreen:
Kiedyś wykładowca z fizyki opisywał stłuczkę Fiata 125p i Toyki Avensis i Avensis rozwalony ale kierowca bez szwanku, a kredens z oberwanym zderzakiem i kierowca w karetce :/

auto na ramie z silnikiem z przodu (półciężarówka, terenówka, pickup), to tak do fiata marnie pasuje ;)
mam porównanie z kilku kraks dużymi terenówkami, nie ma bezpieczniejszych aut niż auto na ramie z dużym silnikiem z przed Tobą i mocnym nadwoziem :ok:
znam ludzi, którzy dzięki takiej konstrukcji przeżyli próbę zgniecenia pomiędzy 2 tirami (patrol co prawda krótszy o metr i rama w łuk wygięta, ale wszyscy dziękowali że to taki samochód był a nie osobówka bo 4 trupy by były), tak samo jak czołówka z autobusem, który wyprzedzał sobie pod górkę (kumpel dojechał d 6 rzędu siedzeń), sam zaliczyłem kilka najechań na tył osobówką (bo przecież żółte jeszcze było).....
na testach bezpieczeństwa te auta nigdzy nie będą mieć dużej ilości gwiazdek z 2 powodów, nie oferują bezpieczeństwa w zderzeniu z pieszym, i ściana przy testach się nie poddaje i jest cięższa niż niejedna ciężarówka, w realnym świecie zderzenie wygląda zupełnie inaczej
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Cze 2015, 19:07

problem w tym, że ściany w testach się odkształcają... już tak bym się nie rozpędzał z tymi autami na ramie jak spotkamy zawodnika cięższego od siebie lub właśnie mur lub drzewo :)
oczywiście jak ktoś w Ciebie wali, a Ty nie masz dużej prędkości to będzie bezpieczniejszy :ok: Taka swoista klatka bezpieczeństwa ale to ma się nijak do żuka :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika