Niedrogie uniwersalne auto

01 Gru 2012, 21:23

zaloguje się jak zrobie jakieś zdjęcia i zamaskuje rysy :)

Mam jeszcze 2 pytanka - po pierwsze nie wchodzi 5 - tak jakby skrzynia była lekko przesunięta w prawą stronę i na 5 już nie ma miejsca aby taki ruch wykonać drążkiem. (2 razy ją wrzuciłem i teraz nie mogę.)

i jest jeszcze jeden mały problem z tym bendiksem, ponieważ znam się trochę i objawy są takie, że auto bardzo przygasa i jakby sprzęgiełko odrzuciło bendiks i obruci się silnik 1 raz albo wogóle i słychać bzzzz z pod maski. Pytanie czy nie jest za słaby akumulator, aby pociągnąć rozrusznik i dla tego się rozłącza?
2 jeżeli to jednak bendiks, to szukać rozrusznika czy sprzęgiełka, bo nie mam na razie pojęcia jak to dokładnie wygląda :)
gleborq
Początkujący

Auto: szukam :)

01 Gru 2012, 21:55

Nigdzie nie poradzą Ci lepiej, niż na fanowskich stronach danego modelu, dlatego radzę zapytać się o te usterki na forum które podesłał Ci ArsenalFun. :)
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

01 Gru 2012, 22:05

U mnei są problemy z wrzuceniem piątki, ale to dlatego że uszczelniacz się poci.
Bendiks to możesz kupić np. tutaj rservice.info ja kupowałem sam bendiks. Kupujesz go, wyciągasz rozrusznik, wymieniasz bendixy i gotowe ;)
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...