REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kupisz ale Astra jest ciężka sama w sobie i nie grzeszy przestronnością.mirobak1 napisał(a):Nie kupię np Astry za tą kwotę?
Proponuję szukać również wersji kombi jeżeli już ma być mniejsze.mirobak1 napisał(a):auto w miarę przestronne ale nie musi być wielkie, rodzina 2+2 ale przesiadam się z Passata Variant i wiem ze mniejsze auto mi spokojnie wystarczy, szczególnie jeśli chodzi o bagażnik
Z tym będzie ciężko bo szukasz benzyny więc musisz liczyć się z odczuciami przyspieszenia na niższym poziomie.hoderi145 napisał(a):-Nie mniej żwawe od passata 2.0 Tdi?
Zgadza się, dlatego wspomniałem o tymhoderi145 napisał(a):Rokiko, zwróć uwagę, że taka Astra/Cruze/ceed/i30 będą zauważalnie słabsze od tego 2.0 tdi - Słabsza moc i/lub znacznie mniejszy moment obrotowy.
Jeżeli kupisz bezwypadkowe to powinno być całkiem dobrze w tych wymienionych przeze mnie. Jedyne co to Avensis T25 potrafił robić się rudy od wysokości tylnego zawieszenia i to warto sprawdzić. W takim samochodzie jak chcesz pojeździć dłużej warto zrobić konserwację preparatem który potrafi reagować z wykwitami rdzy. Takie działanie powinno pozwolić uniknąć większych problemów z rdzą.mirobak1 napisał(a):Czy wiecie może coś na temat korozji aut które wymienił Rokiko, któreś są pod tym względem mniej lub bardziej polecane?