Nieduże auto za 5000 bez wielkich wymagań - Radom

26 Cze 2017, 21:49

Szukam dla kolegi auta, jest zapracowany i nie ma czasu przejrzeć ofert i zastanowić się. Proszę o pomoc.

Budżet to 4500-5000 na samo auto, pakiet startowy i ubezpieczenie to osobny budżet. Rozmiarowo nieco większe od Seicento, z niedużym silnikiem, maks 1.4-1.5. Z wyposażenia to chyba miłym dodatkiem byłaby klimatyzacja, bo kolega co dwa tygodnie godzinę w trasie spędza. Cała reszta może być ale nie musi. Nie patrzymy na markę, lepszy mniejszy i skromny niż duży i potencjalnie awaryjny.

Zastanawiam się jak w ogóle do tego podejść, bo auto ze 3 lata powinno pojeździć. Myślę nad Saxo, w które można włożyć trochę kasy, przypilnować blach skoro jest ocynk i jakoś przetrwać te lata.

Kilka linków:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] brzydkie i nieduże, ale wyposażone, zdjęcia jakieś niemrawe i chyba gaz stary
[link do oferty na Olx wygasł] tablice z polską flagą
[link do oferty na Olx wygasł] bodaj najlepszy silnik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] dziwne że klimatyzacja jest a wspomagania nie ma

Szukamy w Radomiu +30 km lub w samej Warszawie. Proszę o opinie i ciekawe linki.
gienq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Cze 2017, 09:37

1.Ok ale handlarz więc pytanie ile musiał za nią dać..
2.Lewy bok wygląda na malowany.
3.Jakoś do mnie nie przemawia.
4.Obejrzyj choć brak zdjęć prawej strony zastanawia.
5.Patrz punkt pierwszy.
6.Też można obejrzeć. W Saxo wspomaganie nie jest potrzebne i rzadko kiedy występowalo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2017, 11:55

Złapałem taką Starletkę, wygląda zgrabnie, ale części pewnie drogie i mogą być trudno dostępne.
i jeszcze peżocik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tablice z flagą
oraz
gienq
Nowicjusz

27 Cze 2017, 20:14

gienq napisał(a):Złapałem taką Starletkę, wygląda zgrabnie, ale części pewnie drogie i mogą być trudno dostępne.
a czemuż to? Czy to jakiś północnokoreański okręt podwodny, czy proste auto japońskiej marki?

Mit o dostępności części do aut japońskich to śpiew poprzedniego ustroju. O ile nie znajdziesz jakiegoś auta oferowanego jedynie na tamten rynek, który jakimś cudem znalazł się u nas - nie będzie żadnego problemu z częściami.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

27 Cze 2017, 20:23

Nie nie, problem jest taki że auto niezbyt popularne w Polsce. Co sądzicie o tych ogłoszeniach? Ta Corsa jest dobrze wyposażona i prawdopodobnie części eksploatacyjne wymieniane na czas, bo właścicielem jest starszy pan "którego denerwuje jak coś stuka, puka, nie działa". Ale wady też są, za miesiąc przegląd, za dwa OC i na dachu schodzi powłoka ochronna lakieru". Sprzedający nie chciał tego robić za 200 zł, bo "kupujący będzie jęczał że auto dachowało albo nylon gradobicie". Jeśli blacharsko jest okej, ja bym wziął ;).
gienq
Nowicjusz

27 Cze 2017, 20:29

Wszystkie 3 jak najbardziej możesz obejrzeć. Najpierw obejrzałbym Starletkę i nie martw się o części bo wcale nie są ciężko dostępne a i samo autko bardzo mało się psuje i nie pali jakiś ogromnych ilości paliwa. Pug też ładnie wygląda no i flagi to jakiś tam plus, no i corsa też nie wygląda tragicznie. We wszystkich autach sprawdź czy nigdzie nie ma jakiejś nadmiernej ilości rdzy a i pod auto spokojnie się możesz położyć i zobacz czy tam nie ma jakiś ogromnych dziur w podłodze. :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Cze 2017, 19:22

Starlet jak w dobrym stanie to warto brać bo zapomnisz kto to mechanik serio :wink:
306 wisi już trochę czasu bo sam ją kiedyś wrzucałem na forum.
Corsa też warta uwagi,bogate wyposażenie,7lat w jednych rękach i wygląda na zadbaną i sądząc po zdjęciach gość zamienił ją na nowszą Corsę więc zapewne był zadowolony z tej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2017, 09:25

Niestety, Starletka sprzedaje się niemrawo, dziewczyna nie odbiera i nie odpisuje na OLX. Chyba się wstydzi :naughty: . A szkoda, bo wygląda oryginalnie zwłaszcza to wyprofilowane okno, jak w jakimś myśliwcu :happy:
Szukamy dalej, bo dopiero w przyszłym tygodniu zobaczę Corsę i muszę mieć jeszcze coś do zobaczenia gdyby Corsa okazała się podziurawiona, choć nie powinna - bo garażowana. Jedynie ten dach i purchle jak to w Corsie.
gienq
Nowicjusz

29 Cze 2017, 09:44

Zerknij:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dwa komplety kół,sporo porobione.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dopytaj jak z opłatami i na start trzeba kupić opony letnie bo stoi na zimówkach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2017, 09:58

Ten Golfik jest super, bo kolega nie ma żadnych zniżek, tylko zwyżki, a auto starsze niż 25 lat, więc zapisując się do PZMOT miałby 70% zniżki w PZU - moim zdaniem ogromny atut, jeszcze załatwiłbym mu garaż bo auto ma zapędy na youngtimera ;)
gienq
Nowicjusz

30 Cze 2017, 06:48

Mam do sprzedania Civica V gen w sedanie 1.5 w Twojej okolicy. Jak chcesz odezwij sie na pw
lukasz78
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Focus mk2
Silnik: 1.6 100km duratec
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

04 Lip 2017, 22:44

Golf kupiony, choć w rzeczywistości wygląda gorzej (jak to bywa). Ale za to może wyjść z niego przyjemny youngtimer i chyba taki będzie efekt końcowy :ok: . A i kolega zapisany do PZM więc wpadnie 70% zniżki ;) :happy:
gienq
Nowicjusz