Niedziałająca wycieraczka szyby tylnej Astra F

20 Mar 2016, 18:12

Mam problem z niedziałającą wycieraczką szyby tylnej.Gdy zmieniam położenie przełącznika wycieraczek na uruchomienie wycieraczki szyby przedniej jest ok ale gdy przerzucę go na uruchomienie tylnej to wydobywa się dziwny dźwięk z przodu samochodu(spod maski) takie dziwne buczenie.Co to może być??Czy w prosty sposób mogę to naprawić??
Mechanik
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Mar 2016, 21:41

Trzeba sprawdzić dokładnie skąd teń dźwięk się wydobywa. Ja obstawiam przekaźnik od tylnej wycieraczki. Bezpieczniki pewnie z przekaźnikami masz pod maską i tam sprawdź.

Tu masz wygląd skrzynki z bezpiecznikami z Astry F która znajduje się pod maską. Przekaźnik od tylnej wycieraczki jest chyba pod numerem 3, ale sprawdź jeszcze na rozpisce bezpieczników która lowinna być na wewnętrzen stronie pokrywy.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Kwi 2016, 12:47

Zalecam po prostu wymianę wycieraczki. Ale na jakąś porządną, ja mam z [reklama]Sa bardzo wytrzymałe i posiadają modele praktycznie do każdego typu auta.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 12 Kwi 2016, 09:16, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Tomas44
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 06 1997
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Nissan Qashqai
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

25 Kwi 2016, 17:27

Możesz faktycznie zacząć od wymiany bezpiecznika niedziałającej wycieraczki,przynajmniej sprawdzić jego stan,podobnie zresztą z przekaźnikiem. Obstawiam dwie rzeczy,że albo cały moduł będzie do wymiany ( przerabiałem to u siebie) albo sam silniczek. Pióra wycieraczek również możesz śmiało wymienić na te wysokiej jakości,akurat tym sie zajmujemy wiec chętnie pomożemy podczas wyboru.
HQaero
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowe Volvo V40 - pięć gwiazdek w Euro NCAP
    Nowe Volvo V40 otrzymało najwyższy wynik pięciu gwiazdek w teście zderzeniowym Euro NCAP. Wynik ogólny jest najlepszym odnotowanym kiedykolwiek przez instytut – 98% ochrony dorosłych pasażerów i 100% ochrony ...