Clio 2001r. Problem z centralnym zamkiem.

04 Kwi 2016, 12:13

Witam wszystkich. Mam problem bateria w kluczyku rozładowała się, a wiec chciałem ją wymienić. została wymieniona jednak nie działa kluczyk nie reaguje. drzwi sie nie otwoerają an i nie zamykają. co mam zrobić zna sie ktoś na tym? słyszałm ze możliwe że kluczyk sie rozprogramował i że trzeba zaprogramować go ponownie. czy tałem o tym w internecie próbowałem nawet kilka metod programowania ale nic z tego dalej nic sie nie dzieje. Czy może ktoś mi pomóc , podpowiedzieć, poinstruować jak to zrobić żeby kluczyk znowu wróci do życia? Prosze o pomoc, Pozdrawiam.
jamajczyk8891
Nowicjusz

Auto: Clio 2001
Paliwo: Benzyna

05 Kwi 2016, 11:46

czy mógłby ktoś cośporadzić ? proszę o pomoc
jamajczyk8891
Nowicjusz

06 Kwi 2016, 16:29

Jakbyś się zapoznał z tematyką poszczególnych działów na forum, to zapewne by ci ktoś coś napisał. Ale jak sie pisze nie w tym dziale co trzeba, to tak jest...
Przenoszę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Kwi 2016, 17:08

sorry to gdzie mam napisać żeby ktoś mi pomógł mozesz mnie jakos pokierować ?
jamajczyk8891
Nowicjusz

08 Kwi 2016, 11:51

moze ktos cos podpowiedziec w mojej sprawie???
jamajczyk8891
Nowicjusz

08 Kwi 2016, 13:47

Mógł się kluczyk rozkodować, bo wymienić baterię trzeba szybko i - co dziwne - nie każda bateria się nadaje. Musisz iść do serwisu żeby ci zaprogramowali na nowo, sa tez spec-zakłady dorabiające kluczyki z immobiliserami i tam tez możesz zapukać (przed serwisem z uwagi na ceny tam panujące). A normalnie z zamka drzwi się otwierają ?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

08 Kwi 2016, 14:01

tak drzwi sie otwierają normalnie chociaz na poczatku otwierałem tylko kierowcy i musiałem sam recznie otworzyc drzwi pasażera a teraz po paru próbach zaprogramowania kluczyka (opis zznaleziony w iternecie) zaczeły sie otwierac wszystkie drzwi ale dopiero po pociagnieciu za klamke od kierowcy i wczesniejszym otwarciu drzwi z kluczyka. Czyli samemu nie można zaprogramowac kluczyka jakimiś sposobami? jak to jest bo czy tałem ze niby mozna ale sie nieznam a z tego co próbowałem to mi sie nie udało ;/ tyle że teraz nie musze siegać do drzi pasażera zeby je otworzyc otwieraja sie same . nie ma innego ratunku tylko wizyta iu jakiegoś speca ??
jamajczyk8891
Nowicjusz

23 Kwi 2016, 20:20

a Czy gdy rozładuje mi się akumulator w aucie i mam rozkodowany kluczyk to czy nie bede miał innych problemów z autem z odpalaniem czy coś?
jamajczyk8891
Nowicjusz