Niedziałający szybkościomiesz w lagunie

13 Lip 2010, 16:31

Witam posiadam renault laguna 1,8b z 98r. i mam taki problem z tym autkiem:Nie działa szybkościomierz oraz nie biją kilometry. Wiele osób mówiło mi że to czujnik elektryczny po wymianie czujnika jest to samo. Słyszałem ze trzeba doprowadzic dodatkową masę do licznika. Jak zrobic aby licznik mi działał? proszę o odpowiedz.

[ Dodano: 14 Lipiec 2010 ]
proszę o pomoc
damian94d
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

18 Lip 2010, 19:36

moze po prostu wymien licznik ?? moze to wina licznika... i najprawdopodobniej tak... ja sprzedaje liczniki i moge zalatwic Ci taki licznik jezeli wlozysz go do auta i okaze sie, ze to nie to, to po prostu mi go oddasz... moge tylko w taki sposob Ci pomoc kolego, wydaje mi sie, ze to licznik. Albo po prostu jesli masz kogos z taka lagunka to przeloz licznik i bedziesz wiedzial
Pozdrawiam
stp_ultima
Nowicjusz

Miejscowość: Radom
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak jeżdżąc skracamy sobie drogę - jazda na skróty
    Jazda wyznaczonym torem wydaje się kierowcom jedną z oczywistych zasad ruchu drogowego. Tymczasem wielokrotnie można zaobserwować niebezpieczne zjeżdżanie samochodów na sąsiedni pas ruchu, zwłaszcza na zakrętach.