Niedziałający woofer i wybór głośników do Astrolota 2

12 Lut 2019, 06:51

Witam proszę o pomoc w doborze głośników do Astry hatchback Mam radio DEH-S3000BT Głośniki są z przodu 2 syczki 2 woofery stare lumpy z czego od pasażera nie działa.
Myślałem już nawet nad zestawem ze wzmacniaczem, potem już nad zestawem separowanym a teraz myślę nad wooferami i matami wygłuszającymi tylko za nimi bo... Budżet na tą chwilę to ok. 150zł Myślałem nad [link do oferty na Allegro wygasł]
Co byście koledzy polecili?
Edycja: Poszperałem po znanym portalu i na początku jakieś boshmanny znalazłem niedrogie. Różne są w tej cenie modele, np.: [link do oferty na Allegro wygasł] Ale ale... są zestawy. Nie wiem na ile warte
1. [link do oferty na Allegro wygasł] Tylko, że zdjęcia pokazują 4 głośniki i 2 zwrotnice a w opisie jest, że aukcja dotyczy 2 głośników... No i Lombard...
2 [link do oferty na Allegro wygasł] Nie wiem czy z używanymi pionkami to dobra cena za taki zestaw.
3. [link do oferty na Allegro wygasł] najciekawszy dla mnie zestaw i pomysł żeby podpiąć pod standardowe syczki. Starczy na maty bez naciągania budżetu.
Ostatnio edytowany przez dernel, 12 Lut 2019, 08:56, edytowano w sumie 1 raz
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Lut 2019, 07:45

Linki nie dzialaja
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lut 2019, 08:56

Poprawione :-)
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Lut 2019, 09:39

Jeżeli twoje tweetery "syczki" :) są dobre to myślę że ostatni zestaw nr 3. Rocford Fosgate FNX 1406 będzie bardzo dobrym wyborem. Musisz tylko poprosić o gwarancje rozruchową.

Radyjko masz całkiem fajne i na pewno taki zestaw głośników pociągnie bez wzmacniacza z dobrą jakością dźwięku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lut 2019, 12:18

Cichy77 napisał(a):Jeżeli twoje tweetery "syczki" są dobre

Syczą ale się za bardzo nie znam :-D
W razie czego jak znajdę kasę to się już kupi jakieś używki i wymiana nie będzie trudna bo to w trójkątach przy szybie :-)
Ile wziąć tej gwarancji rozruchowej, 30dni?
Będą potrzebne te dystanse, takie z MDFu?
I też proszę doradzcie jaką matę kupić bo jestem zielony w tym temacie :mrgreen:
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Lut 2019, 17:36

Może głośniki z STX? Nie są drogie, a jakościowo nie odstają od konkurencji.
Miłko90
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...
    Wodorowa ciężarówka Toyoty na ulicach Los Angeles
    Mieszkańcy Los Angeles i Long Beach będą mieli niedługo okazję oswoić się z widokiem zaskakująco cichej ciężarówki. 23 października rozpocznie się długofalowy test prototypowego samochodu ciężarowego Toyoty napędzanego ...

27 Lut 2019, 15:11

Nie wyszło z zakupem fosgate.
Mam już że sobą zestaw PHONOCAR TITANIUM LINE 120W ze zwrotnicami wooferami i niskotonowymi.
Ujdą? :-D
Myślę nad wzmacniaczem do nich oprócz wygłuszenia.. i jaki dobry by był?
Mam takie ogłoszenia na tapecie
Alpine bbx-t600 120,-
Vortex 300 VX4075 170,- do nego
Lub rozważam czy gdyby było za mało basu z zestawu to czy nie dać skrzyni do bagażnika kiedyś a teraz zainwestować w 4 kanały:
Blaupunkt EMA 460 190,- do nego

Co z wygłuszeniem. Maty dekarskie się nadadzą?

Pozdrawiam
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Mar 2019, 19:15

Też bym pomyślał nad tymi głośnikami stx. Polska, niedroga marka, może Cię zaskoczyc ;-)
wapniak66
Nowicjusz