Podłączenie głośników tylnych do radia

02 Kwi 2019, 15:35

Witam od tylnych głośników (nieorginalnych) idzie mi taki podwójny przewód bez końcówek .Jak go podłączyć żeby głośniki grały?
Tibia74
Nowicjusz

02 Kwi 2019, 21:46

Jeden przewód do "+" głośnika, drugi do "-" głośnika i tak samo w radiu. Aczkolwiek w radiu powinieneś mieś kostkę ISO.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Kwi 2019, 19:20

Nie mam pojęcia u mnie są dwie kostki wpięte w jedną i z niej wychodzi kostka do podłączenia w radiu .
Tibia74
Nowicjusz

03 Kwi 2019, 21:25

To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Kwi 2019, 13:54

@kao polecił Ci dobry link z opisem kostek ISO jedna jest o zasilania a druga od głośników. Wystarczy że podepniesz ten kabel odpowiednio do kostki od głośników tylko sprawdź czy ma być to prawy czy lewy tył żebyś nie musiał później zmieniać. Z tyłu zakładasz konektorki na kable i podłączasz do głośnika.

Tak się jeszcze zastanawiam że ten kabel od tylnych głośników jak go sam nie kładłeś to mógł być od jakiegoś subwoofera bo jest jeden, a do głośników byś miał dwie pary i pewnie były by o połowę cieńsze.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...