REKLAMA
Witam! W listopadzie bieżącego roku planuje zakupić auto. Mój budżet to 15-17 tyś, zważając uwagę na koszty "pakietu startowego" (oleje, filtry itp) oraz koszty sprowadzenia go z Niemiec mój budżet na samo auto to 12 tyś. Jako, że to będzie moje pierwsze auto chciałbym aby nie generowało dużo kosztów. Wiadomo, że zawsze będą koszty eksploatacyjne, ale chciałbym uniknąć kosztów typu - tu przytoczę sytuację auta moich rodziców - zapłacili 4600zł za naprawę układu paliwowego w aucie o wartości około 10 tyś. Jest to diesel z elektrowtryskami oraz pompą wysokiego ciśnienia. Tracąc tyle pieniędzy oraz psując sobie tyle krwi postanowiłem zrezygnować z diesla. Znajomy mechanik podpowiedział mi jednak, że mogę kupić diesla na starych dobrych wtryskach. Ja dość mało się w tym orientuję, jednak chciałbym aby auta ze starymi jednostkami diesla też wchodziły w grę. Tyle o dieslach, jeśli chodzi o silniki benzynowe to chciałbym aby nie był to silniki typu BMW E46 2.0 benzyna spalanie 15l/100km. PS. nie śmieje się z BMW bo jak najbardziej mi się podoba, ale nie chciałbym stać na stacji z rezerwą i łapać za dno kieszeni. Do tego chciałbym aby auto było dość duże, ponieważ mam 197m wzrostu. Proszę o propozycje aut, chciałbym nadmienić, że po auto jadę ze znajomym do Niemiec. Moje dotychczasowe "plany" to:
1. Audi A6 C5 1.9 TDI 110km (do 2001r, bo później były nowe układy paliwowe)
2. Golf V 1.6 FSI 101KM (trochę mały i w tej cenie będzie "goły", ale ujdzie)