Niemiec czy Szwed?

04 Wrz 2013, 17:56

Forumowicze,
Krótko w żołnierskich słowach.
Budżet 28.000
Autka:
Golf V, Jetta A5, Audi A4, Audi A3, Volvo S40
Co brać I dlaczego?
tomill125
Nowicjusz

Auto: Skoda

04 Wrz 2013, 18:39

więcej szczegółów: benzyna, diesel
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Wrz 2013, 19:57

Benzyna.
A więcej szczegółów, ważne jest żeby był w miarę ekonomiczny. I oczywiście istotna jest kwestia ewentualnych napraw, własnie dlatego volvo się boje, bo każdy mnie starszy, że nikt tego nie chce naprawiać i w ogóle naprawa jest wielkim utrudnieniem
tomill125
Nowicjusz

04 Wrz 2013, 20:39

Pierdoły Ci mówią o Volvo, S40/V50 to sporo części z focusa, problemów nie ma z niczym, serwisy są i to nie tylko ASO. Skąd jesteś? Podeślę Ci listę dobrych niezależnych warsztatów.
Nie masz się czego bać w Volvo, w Audi bałbym się zawieszenia vw jak to vw zdania są podzielone ja zwolennikiem nie jestem bo mnie nie zachwycają
Volvo mogę z czystym sercem polecić.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

04 Wrz 2013, 21:46

Okolica Grójca (mazowieckie).
Ja także czytając wypowiedzi na forach doszedłem do wniosku, że volvo to super auto. Szczególnie S40, za te 28 000 można dostać naprawdę ładny sprzęt.
Tylko wiesz, już całkowicie zgłupiałem. Tylu jest pseudoznawców, że głowa mała. I to najczęstsze zarzuty względem volvo to:
- trudno dostępne części
- drogie części
- ze względu na wyżej wymienione nikt nie chce podjąc się naprawy
- drogi w użytkowaniu
I tak dalej. A Ty widze, że się super znasz. Możesz coś więcej o tej S40 napisac?
tomill125
Nowicjusz

04 Wrz 2013, 22:20

Nie wiem kto Ci takich bzdur nagadał, pewnie ten co nie wysilił się by poszukać części lub pouczyć się trochę odsługi samochodu.
- jak pisałem z częściami nie ma problemu, jest sporo warsztatów oferujących części, sporo tez dostaniesz części w sklepach internetowych, na koniec zostaje ASO, mają promocje na części i usługi więc można taniej naprawić auto.
- ceny części nie odbiegają od marek niemieckich, sporo częśći spasujesz z forda
- jest dobrze rozbudowana sieć ASO i niezależnych serwisów, w samej Warszawie masz "Dom Łosia" polecany i znany serwis specjalizujący się w Volvo.
- drogi w utrzymaniu? nie sądzę, benzyna 2,0 spali Ci z 8 litrów, możesz gaz założyć i wyjdzie taniej. ASO ma teraz promocję na: klocki przód z wymianą 350zł, rozrząd - paski, napinacze 900zł. To samo możesz zrobić w niezależnym serwisie za podobne pieniadze. Nie wiem dokladnie jak to jest ale benzyna 2.0 chyba na łańcuchu jest, w dieslu siędzę bardziej ;)
Jeśli jesteś zainteresowany Volvo zapraszam na volvoforum.pl tam znajdziesz wszystkie informacje kórych ja nie umiem udzielić.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...