darkeldo napisał(a):Diesla wolałbym ze względu na łatwy dostęp do ropy
Cokolwiek to znaczy uważaj !!! Nowsze diesle opałówki mnie lubią. Pisze tak,bo zakładam że dostęp do ropy,to w twoim przypadku nie wujek w Arabii Saudyjskiej...
Co linków...
Rovera i Carismy nawet nie oglądam. Pisałeś ,że nie masz sporo kasy na utrzymanie ,a szukasz wynalazków. Moim zdaniem nie tędy droga. Z Roverem 400d miałem z sąsiadem takie przeboje,że na końcu musieliśmy go zostawić w rozliczeniu w jakim komisie,bo już nie dało się ujechać z awariami.. Było to 4 lata temu i Rover z 1999r został za 3 k... i to był jeszcze fart !
Astra z twojego linku nie jeździła powoli. ktoś zapewne korzystał z tych 100KM po maską. Wystarczy zobaczyć tylny wydech...Gniewni są wśród nas!!! Nie oznacza to jednocześnie,że auto jest zaniedbane,może nawet przeciwnie. Kolor jest dziwny. Zakup obarczony pewnym ryzykiem.
Honda tak samo ,a może nawet bardziej...Pokrywa silnika ,grill,sportowe pedały... Sam silnik najlepszy w tamtych latach do Civica ! Ale czy nadal pełnowartościowy po driverze..? Możliwa nawet ingerencja w sam silnik. Ja bym odpuścił,bo mogą być koszty.
Ostatnia Honda zdecydowanie najlepsza propozycja z twoich linków. Bardzo dobry silnik.