pumpiarz napisał(a):Nie rozumiem dlaczego uważasz moje wybory za głupie. Po prostu w innych autach źle się czuję.
czujesz się dlatego, że polaczki uwielbiają niemieckie i nie wstyd się pokazać więc można bajerować innych co nie mają pojęcia o samochodach?
![Szczęśliwy :D]()
Tym zdaniem mnie utwierdziłeś co do tego - pewnie je tylko na zdjęciach widziałeś, a nie jeździłeś ale znaczek na masce utwierdza Cię w przekonaniu, że się będziesz dobrze czuć
pumpiarz napisał(a):Nie rozumiem dlaczego uważasz moje wybory za głupie.
bo wybrałeś beznadziejne przypadki niemieckiej motoryzacji wtedy gdy obniżyła swoje loty - żadne z nich nie jest ok w tej kasie więc niemieckie nie jest solidne.
Jak kwitujesz, że japońskie jest be bo jest japońskie, francuskie bo frrancuskie, a niemieckie super, bo jest niemieckie to jest typowym głupim stereotypowym cebulowym myśleniem
![Wink ;)]()
Ze niby Passat jest tak samo dobry co BMW, bo jest niemieckie? Polecam rozeznać się w modelach, a nie markach, bo Twoje ukochane niemieckie auta w większości nie są składanie w Niemczech i nie mają niemieckich części...
Przykład: Hyundai mojego ojca składany w Czechach jest złożony w 60% z polskich części. Ale i tak mówi się, że jest koreański. Tak samo jest z Twoimi autami.
kkamykk napisał(a):A Ty kupiłeś Lexusa, bo co? Bo jest komfortowy? Tani w serwisie? Ekonomiczny?
1. jest nietuzinkowy i to jest ważne kryterium dla fana motoryzacji
2. jest tani w serwisie, bo się praktycznie nie psuje, a jak się zepsuje to łatwo naprawić
3. jest komfortowy i świetnie wyciszony
4. spalanie mnie nie interesowało przy kupnie auta (lubi spalić) ale nikt normalny na to nie patrzy jak kupuje auto nietuzinkowe
5. nie ma też wielu wad w stosunku do tego co oferuje
6. łączy też zalety BMW i Toyoty
7. stara dobra szkoła budowy samochodów przy czym nie jest ascetyczny
8. jest to marka, która trzyma poziom w dobie "ekologii"
9. społeczność posiadaczy tych aut jest świetna
kkamykk napisał(a):Kupić auto, do którego będzie się szło z myślą, że można było kupić coś, co nam się naprawdę podoba jest bez najmniejszego sensu.
Chodzi o to, że większość w Polsce kupuje nie lepsze auto tylko takie, które się podoba
innym i będziemy mogli się pokazać. Tzw. psychologia tłumu, która powoduje, że np. iPhony, iPady itd. tak dobrze się sprzedają mimo, że nie oferują rewelacji za tą kasę ale "inni mają/chcą to ja też kupię".
Idąc Twoim tokiem myślenia po drogach jeździłoby mnóstwo Alf Romeo i innych pięknych samochodów
![Tak :yes:]()