Niepokojące kontrolki

15 Lip 2020, 09:23

witam forumowiczów! mam problem z toyota avensis 2007r 2.2 deasel. mianowicie cały czas świeci mi się kontrolka check angin, a problem polega na tym że wymieniałem ostatnio zawór egr, ponieważ miałem problem z mocą jak rozpędzałem auto do 2 tys obrotów od 2 tysięcy załączała się turbina i autko leciało. po wymianie zaworu egr mój problem ma się tak,, po zmianie na 2 bieg mam zamiar rozpędzić auto w celu zmiany na 3 bieg lecz niestety od 1.5tys obrotów strasznie szarpie chyba że trzymam cały czas sprzęgło parę razy tusze na światłach i problem nagle znika auto chodzi normalnie jakby nigdy nic. dodam że na rozgrzanym silniku jest to samo wyłączę na chwilę samochód odpalę i próbując jechać mam ten sam problem parę Razy się zatrzymam ruszę i po chwili znowu wszystko jest okej. ma ktoś może jakaś wiedzę na ten temat? bardzo by mi zależało na waszej opinii ponieważ nie mam pojęcia co to może być. pozdrawiam. Michał.
sawmistrz
Obserwowany

• 15 Lip 2020, 10:21

sawmistrz napisał(a):cały czas świeci mi się kontrolka check angin

Sprawdzić co to za błąd. To podstawa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

07 Sie 2020, 11:24

Sprawdziłeś błąd? Problem może dalej dotyczyć zaworu egr być może źle jest sterowany przez to pojawiają się takie problemy.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35