Nieprzerejestrowany samochód a ubezpieczenie i wyjazd do Nie

18 Cze 2013, 15:05

Witam, z góry przepraszam jeśli zły dział, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić. :) A więc mam ogromny problem odnośnie przerejestrowania samochodu, gdyż dowiedziałem się że za tydzień wyjeżdżam do Niemiec, a niedawno kupiłem samochód, którego jeszcze nie przerejestrowałem. I tu się pojawia problem, czy jeśli wykupię ubezpieczenie na obecne numery, to czy policja niemiecka w razie kontroli nie zabierze DR a w najgorszym wypadku, nie odholuje pojazdu na parking? I czy na numerach poprzedniego właściciela wyjazd taki jest możliwy? Dodam, że na tzw. miękkim dowodzie nie wyjadę, gdyż wiem, że będę tam niestety dłużej jak 30 dni, a niestety tyle czasu ten dowód jest ważny. Proszę o pomoc, co zrobić w takiej sprawie?
addiq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault Megane Scenic
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Cze 2013, 16:50

addiq napisał(a): Proszę o pomoc, co zrobić w takiej sprawie?
Dokończyć sprawy z rejestracją a dopiero pózniej wyjazd tym samochodem.No chyba ze pojedziesz innym samochodem
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...