Nieprzerejestrowany samochód a ubezpieczenie i wyjazd do Nie

18 Cze 2013, 15:05

Witam, z góry przepraszam jeśli zły dział, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić. :) A więc mam ogromny problem odnośnie przerejestrowania samochodu, gdyż dowiedziałem się że za tydzień wyjeżdżam do Niemiec, a niedawno kupiłem samochód, którego jeszcze nie przerejestrowałem. I tu się pojawia problem, czy jeśli wykupię ubezpieczenie na obecne numery, to czy policja niemiecka w razie kontroli nie zabierze DR a w najgorszym wypadku, nie odholuje pojazdu na parking? I czy na numerach poprzedniego właściciela wyjazd taki jest możliwy? Dodam, że na tzw. miękkim dowodzie nie wyjadę, gdyż wiem, że będę tam niestety dłużej jak 30 dni, a niestety tyle czasu ten dowód jest ważny. Proszę o pomoc, co zrobić w takiej sprawie?
addiq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault Megane Scenic
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Cze 2013, 16:50

addiq napisał(a): Proszę o pomoc, co zrobić w takiej sprawie?
Dokończyć sprawy z rejestracją a dopiero pózniej wyjazd tym samochodem.No chyba ze pojedziesz innym samochodem
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...