Witam, takie pytanie na poniższym skrzyżowaniu miałem ostatnio nieprzyjemne zdarzenie które zakończyło się pomyślnie ale dosłownie centrymetry dzieliły od niezłej kolizji, jechałem tak jak ta Panda tylko że w miejscu gdzie jest zrobione zdjęcie i jakiś gośc (chyba dowoziciel pizzy) przejechał mi przed nosem z lewej do prawej i pojechał. Zero zwolnienia, obejrzenia się no nic...zdążyłem uderzyć w hamulec i dzięki temu obyło się bez uderzenia centralnego w bok delikwenta. Pytanie takie, czy to na pewno jest skrzyżowanie równorzędne i reguła prawej strony? Gość przejechał jakby tamta była droga główna
Widzę na słupie koniec strefy zamieszkania wić całe skrzyżowanie znajduje się w niej.
Mając to na uwadze wiemy, że standardowo wszystkie skrzyżowania w strefie zamieszkania są skrzyżowaniami równorzędnymi (obowiązuje zasada "prawej ręki"), chyba, że znaki wskazują drogę z pierwszeństwem przejazdu. Takim wyjątkiem są na przykład skrzyżowania o ograniczonej widoczności, na których ustawiane są znaki "STOP".
Fotel w samochodzie jest ważny - ustawienie, wygoda, bezpieczeństwo Jak często kierowcy sprawdzają lub korygują ustawienie fotela w samochodzie? Pewnie większość poza sytuacją, kiedy po raz pierwszy usiedli za kierownicą swojego samochodu, robi to tylko gdy ktoś inny prowadzi auto i trzeba ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.