Witam. Silnik zaczął niedawno nierówno chodzić na postoju, czy na zimnym czy rozgrzanym ciągle to samo. Można by nawet powiedzieć że sie dławi. Poniżej zdjęcie zaworu który wymieniłem oraz filmik z jego pracy. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny. Pozdrawiam
Toyota Yaris 2003r. 1.4 D4D 75KM
Filmik:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
To co wymieniłeś to zawór podciśnienia 139700-0790 25819-33010. Widać że silnik mocno faluje. Sprawdź dokładnie drożność całego tego układu podciśnienia i ten zielony zaworek bo on czasem się blokuje (powinien przepuszczać w jedną stronę). Ona dalej idzie do zaworu EGR jak dobrze widzę.
Witam, Na szczęście nic nie trzeba było wymieniać. Zrobilem jak kolega Rokiko poradził, posprawdzałem drożność przewodów oraz zielonego zaworku, przeczyściłem wszystko i gruszke i od tego czasu juz wszystko działa jak należy. Mam nadzieje ze juz tak zostanie Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły! Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.