Nieszczelność nadwozia-renault megane scenic

30 Sie 2009, 11:42

po deszczu zbiera się woda na podłodze po stronie kierowcy,wszystkie uszczelki trzymają.Podczas jazdy słychać .ze woda gdzieś się przelewa i myślę ,że podczas jazdy dostaje się do środka.Po zdjęciu wykładziny nic nie zauważyłem.Proszę o pomoc , może ktoś miał już podobny problem ?! (kanały odpływowe wydają się być drożne).
fafcior
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław
  • 21 Wrz 2009, 18:52

Koledze to przez otwór antenowy leciała do scenica woda i nie chcę cie straszyć ale później komputer mu padł :(
    ryszard10
    Nowicjusz

21 Wrz 2009, 20:20

a gdzie słyszysz ze Ci się przelewa ? Bo ja miałem podobny problem u siebie pod szybą u mnie jest taki kanalik i tam był korek który zapchał odpływ. Wody nabrało mi się tam z 2 litry jakim cudem i sposobem to nie mam pojęcia ale zobacz może tu jest problem ;)
    ralf1990
    Początkujący

Miejscowość: Warszawa

22 Wrz 2009, 07:29

Spotkałem się kiedyś z sytuacją gdzie woda leciała do kabiny od strony kierowcy po ściance bocznej pod kokpitem. Kanał na podszybiu był drożny ale jak woda leciała nim niżej,to wpadała do kabiny przez to,że wypadła gumowa zaślepka z otworu konstrukcyjnego na tej bocznej ściance,a przez ten otwór ktoś puścił kable (chyba od audio).
    Żeby zobaczyć gdzie leci,to musiałem podgiąć wykładzinę na podłodze aż do gołej blachy.Wtedy siedząc w kabinie patrzyłem pod kierownicę do tunelu,a żona lała wężem wodę na auto pod wszelkimi możliwymi kątami.Zaśłepiłem ten otwór i problem się skończył.To auto to był Golf. :smile:
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójwymiarowa konfiguracja samochodu
      Audi to pierwszy na świecie producent samochodów używający trójwymiarowych wizualizacji w konfiguratorze produktowym. Zamiast statycznych obrazów jakie znamy z przeszłości, klient może teraz w czasie ...
      Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
      Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...