Nietuzinkowe, bezawaryjne, dość duże z możliwością instalacji audio

05 Sie 2018, 16:21

Witam. Szukam auta względnie bezawaryjnego, dość dużego gabarytowo, nietuzinkowego przyciągającego wzrok na drodze w kwocie do 50000 zł . I tutaj pojawia się problem. Wstępnie wybrałem:
Lexusa GS mk3 link poglądowy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wszystko było by cacy gdyby nie fakt, że praktycznie nie ma w tym aucie możliwości zamontowania własnego car audio. Chodzi głównie o radio rzecz jasna. Brak ramek nawet na aliexpress. Standardowe audio Mark Levinson mi nie wystarczy nawet pokuszę się o stwierdzenie, że nawet nie jest w granicach tolerancji.

Stąd pytanie jakie inne auta proponujecie?? W grę wchodzą duże Sedany segment E może nawet F (ls 430?? bo na LS 460 chyba za mało kasy) jak i większe suvy. Tylko i wyłącznie benzyniaki żadnych Diesli. :ok:

Z wyjątkiem GS 300 mk3 brałem też pod uwagę starszego MK2 i tutaj ładnie go odpicować zalać lakier kwarcem i jeszcze by kasy zostało.
Chrysler 300c - no właśnie jak z awaryjnością tego cuda??
Z suvów brałem pod uwagę:
Lexus rx 300 mk2 - mało tych aut jest
Coś tańszego Hyundai SantaFe tylko tutaj auto nie powala wyglądem i nietuzinkowością.

Dużo aut po 2005 roku odpada widzę z racji niemożliwości montażu właśnie innego radia niż fabryczne.

Proszę o porady i dziękuję. :D
zighnetar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2014
Auto: Nie mam

12 Sie 2018, 13:30

up! podbijam!
zighnetar
Nowicjusz

12 Sie 2018, 13:54

Co chcesz wiedzieć o lexach? Jak Ci odpowiadają to i tak pod względem ekonomii nie masz europejskich odpowiedników szczególnie będzie to widoczne przy gs mk2 v8. Rx mk2 specyficzne auto.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Sie 2018, 13:57

Dlaczego specyficzne?? Rozwiń myśl??
zighnetar
Nowicjusz

12 Sie 2018, 14:34

Chodzi mi o samą jazdę. Rx to takie połączenie stylu późnego Gierka z dzisiejszymi czasami a do tego kontrowersyjny przód.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...