Nietuzinkowy samochód do 8tys

23 Sie 2017, 20:24

szpachlibra to opel calibra? dobrze kojarze? :d
4fux
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie wiem

23 Sie 2017, 20:26

Invi napisał(a):tylko znaleźć bardzo nie zwieśniaczoną i cieszyć się rosnącą wartością auta
no niestety przytoczona nazwa "szpachlibra" nie wzięło się z nikąd a druga sprawa rdza jej nie oszczedzała więc teraz można ładne egzemplarze na palcach policzyć reszta to kible
4fux dobrze kojarzysz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sie 2017, 21:34

Kao napisał(a):rdza jej nie oszczedzała

W końcu to opel

Widziałem jakieś 2 tyg temu wystawioną całkiem fajną sztukę w Krakowie za jakieś 7k
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Sie 2017, 21:41

Invi napisał(a):W końcu to opel

zapraszam do obejrzenia mojej Corsy :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sie 2017, 21:47

Weź Ty już daj sobie spokój z tą corsą, pod każdym postem moja corsa to moja corsa tamto a ja Ci powiem że Twoja corsa to nie pestka w brzoskwini i nie ma czym się podniecać. Ok masz tam jakiś szacunek do swojego super auta ale zachowaj to dla siebie bo to co piszesz to już jest nudne a zaczyna robić się przykre. Sory nie chciałem Cię obrazić a tylko ściągnąć Cię na ziemię bo latasz w chmurach jak narazie.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sie 2017, 23:08

Nietuzinkowy na pewno jest Probe 2gen co do części nie masz się co obawiać mechanicznie mazda mx6 lub 626
Kolejny ciekawy pojazd dający duzo satysfakcji z jazdy to wspomniana wyżej mazda mx6 jeździ ich coraz mniej i sa coraz większą atrakcja na drodze oba samochody w wersji oczywiście 2,5 V6 jest czym jechać .. a ze spalaniem w probe nigdy nie wyszedłem ponad 12l dodam ze maksymalne spalanie było jak go mocno deptałem w trasie miast około 9L
cede84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4 / Ford Probe
Silnik: 2.0 145 / 2,5 164
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Funkcja automatycznej jazdy w korkach Audi AI
    Prezentując funkcję automatycznej jazdy w korkach Audi AI, cztery pierścienie pokazały pierwszy na świecie system umożliwiający zautomatyzowaną jazdę na poziomie 3. Podczas jazdy w korku lub w powolnym ruchu na autostradzie, ...

27 Sie 2017, 06:17

Ok, po waszej pomocy, zdecydowałem się na 3 modele. Ford probe, toyota paseo, mazda mx6, jeden z tych modeli na jesieni już będzie mój . Dzięki za pomoc ;)
4fux
Nowicjusz

27 Sie 2017, 06:38

Hmm mnie zastanawia tylko jedno:

Zakładasz niewielki budżet -> co pozwala implikować że w auto pewnie trzeba będzie kapkę doinwestować "na start".
Chcesz zakładać gaz. Skoro chcesz to robić to znaczy że przebiegi będziesz miał spore. Czyli te inwestycje w naprawy/części pewnie będą większe (nie koniecznie na start ale za jakiś czas lub XX tys. km).
Ponadto chcesz nietuzinkowy samochód. Co wprowadza silnie założenie że znalezienie egzemplarza w przyzwoitym stanie też może być ograniczone przez ilość rzadkich samochodów na rynku. Co pozwala wysnuć wniosek że te inwestycje w naprawy/części będą jeszcze większe.

Za rok chcesz kupić lexusa. Teraz zmniejszasz budżet, ale brniesz w wysokie koszty taniego auta.

Powiedz mi gdzie jest logika w tym rozumowaniu?
1. Nie inwestując w tani samochód, pewnie pojeździsz rok. Może dwa. Później będą problemy z przeglądem. -> Pieniądze w błoto.
2. Ile będziesz musiał wyjeździć na tym gazie żeby Ci się zwróciła instalacja w takiej perspektywie czasu (1-2 lata).
3. Jeśli planujesz te tanie auto zatrzymać, to musisz w nie inwestować. Chyba że zakładasz muzeum.
4. Inwestując w niego, oddalasz się od lexusa.
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rok produkcji: 2003

27 Sie 2017, 07:38

Już coś kupować to z gazem. Probe 2.5 to już zaczynaj szukać bo tych aut jest już bardzo mało. Miałem Probe 2.0 3 lata temu a teraz chce kupić z 2.5 i klimą i Ci powiem że już rok się rozglądam i ciężko. 2.0 taki do zwykłej jazdy może być no i dużo wiecej egzemplarzy jest na rynku
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Sie 2017, 08:50

Nie no, jak kupi Forda, Toykę czy Mazdę to byłoby idiotycznym za rok zmieniać na IS200. Pomijając oczywiste kwestie ekonomiczne, to i "osiągowo" nie ma sensu.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

27 Sie 2017, 09:57

Wszystko wyjdzie w trakcie ;) Będę szukał jednego z tych 3 modeli, w gazie i tyle, czy gaz założę czy nie okaże się. Samochód zamierzam dbać a czy za rok zmienię na inny to się też zobaczy, wszystko zależy od $$$.
4fux
Nowicjusz

27 Sie 2017, 11:09

voidcall napisał(a):Za rok chcesz kupić lexusa. Teraz zmniejszasz budżet, ale brniesz w wysokie koszty taniego auta.

Oj tam, oj tam, ten Lexus to pewnie bardziej w strefie marzeń jest, niż w realnym planowaniu :mrgreen:
Ale trzeba mieć na uwadze to, że zainwestowanej w strucla kasy, nie da rady odzyskać przy odsprzedaży auta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

27 Sie 2017, 12:21

heh :D czy ja wiem czy tylko marzenie, po prostu większość kasy przeznaczam na inwestycje a na ten moment chciałbym kupić coś fajnego i nie drogiego.
4fux
Nowicjusz

18 Wrz 2017, 23:03

Ile aktualnie trzeba dać za dobrego proboszcza 2.0? ;) kiedyś to auto mi się podobało.
Z tego co widzę na otomoto to nie bardzo jest w czym wybierać :D
Err0r
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Accord VI
Silnik: 1.6i 115 km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

19 Wrz 2017, 06:43

Mysle ze okolo 5 tys. Cos wartego powinno wpasc.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika