Nietypowa sprawa wyrejstrowanie/ zezłomowanie

31 Mar 2010, 08:05

sprawa wygląda nastepujaco: w listopadzie 2009r miałem wypadek samochodowy, na miejscu była policja i oczywiscie zabrała dowód rejestr. auto było pozostawione na miejscu zdarzenia na kilka godz i ktos je ukradł, po kilku dniach policja znalazła samochod ale spalony z ktorego zostały zdemontowane niektóre czesci.po tym zdarzeniu wycofałem ubezpieczenie OC ale jeszcze nie zezłomowałem auta a dowód jest w urzedzie komunikacji i nie moge go odebrac jesli nie zezłomuje auta, moje pytanie brzmi czy bede musiał dopłacac za zezłomowanie za każdą brakującą czesc czy na normalnych zasadach??
sylwekw4
Nowicjusz

Miejscowość: wołomin

31 Mar 2010, 13:55

jeśli się dogadasz z właścicielem firmy recyklingu to nic nie zapłacisz i otrzymasz zaświadczenie o zezłomowaniu auta.w tedy do wydziału komunikacji wyrejestrować auto.dowodu ci nie zwrócą.pojazd musi mieć teoretycznie 75% swojej masy ale praktyka nie idzie w parze z przepisami.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

31 Mar 2010, 21:57

sylwekw4 napisał(a):czy bede musiał dopłacac za zezłomowanie za każdą brakującą czesc czy na normalnych zasadach??

A dlaczego masz dopłacac.Wez zaswiadczenie od Policji co się stało a resztę zawiez i
problemie... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy na świecie salon Audi w Dubaju
    Nowy salon Audi doskonale wpisuje się w obraz Dubaju - miasta rekordów. Niedawno odbyło się tu uroczyste otwarcie największego na świecie showroomu marki z czterema ringami. Uroczystość uświetnił występ amerykańskiej ...
    Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...