Nietypowy znak drogowy

22 Lis 2016, 15:57

Rozumiem, że nie chodzi tutaj o numer drogi? Jestem ciekaw, bo nigdy nie spotkałem się chyba, z takim przedstawionym u góry na niebieskim tle.
Bartis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 11 1990
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Diesel

23 Lis 2016, 16:32

Bartis napisał(a):Rozumiem, że nie chodzi tutaj o numer drogi?

Napewno nie jest to numer drogi. Numeracja dróg jest określona w odpowiedniej ustawie, któa określa na jakim tle i w jakim kolorze ma być numer jakiej drogi. Np. drogi krajowe są oznaczone tabliczką z czerwonym tłem i 2 białymi cyframi. Drogi wojewódżkie mają żółte tło i 3 czarne cyfry. Itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Mar 2018, 11:21

bardzo często wykonywane są indywidualne znaki na potrzeby zamawiającego - znaki indywidualne nie zawsze wynikają z przepisów drogowych a mają służyć dodatkowym informacjom np. służbom drogowym w oznaczaniu pewnych odcinków drogi - takie oznaczenie jest na pewno oznaczeniem indywidualnym o dość nietypowym charakterze - fajnie było by zobaczyć realne zdjęcie miejsca umieszczenia takiego oznakowania na drodze jeżeli faktycznie przy samej drodze został umieszczone
Potrzebujesz pomocy dotyczącej organizacji ruchu drogowe / znaków drogowych, chętnie pomogę w rozwiązaniu problemu.
kupznak
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 21 12 1982
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Ducato

07 Lip 2024, 09:11

Nietypowy znak drogowy znajduje się w okolicy Koła.
kaer21
Obserwowany

Zdjęcia: 5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...