Niezawodne do 20 tys do zagazowania

26 Sie 2011, 12:42

Witam,

szukam auta do 15-20 k do zagazowania, bądź w ostateczności diesla, auto powinno być jak najmniej awaryjne, a jak już się coś stanie żeby części nie były drogie, oraz w miarę ekonomiczne. Zależy mi na aucie po 2002 r, sedan albo hatchback. Auto dla malej rodziny. Proszę o propozycje z krótkim uzasadnieniem i jaki silnik do danego auta jest polecany. Dziękuje i pozdrawiam.
majkimajk
Obserwowany

26 Sie 2011, 15:17

Może ford focus

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

26 Sie 2011, 20:14

Ja polecę Fiata Stilo 1.9 JTD M-Jet 120km auto tanie w eksploatacji z silnikiem nie ma prawie żadnych problemów (usterek czysto mechanicznych nie odnotowałem, jak coś to się czujniki sypią). A ze skrzynia 6tką spalanie oscyluje od 4.5-7L/100km.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Paliwo można produkować nawet z wody morskiej
    Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda opracowali nowatorską metodę produkcji wodoru z wody morskiej z użyciem energii elektrycznej. Rozpowszechnione dziś elektrolizery wymagają stosowania czystej wody, gdyż woda morska powoduje ...
    Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...