Niezawodny i możliwie tani samochód.

28 Lut 2015, 17:43

Koniu, ogólnie masz rację, ale - przykładowo - czy Ty sprzedałbyś swoje mk2 powiedzmy za 5- 6k wiedząc jak wygląda jego sytuacja rynkowa w Polsce? Jestem przekonany, że nie, a dobrze wiesz, że gdybyś wystawił je za 8-9k każdy kręciłby nosem, że "za drogo", że "za tyle to oni mogą mieć mk3" itp. i bujałbyś się ze sprzedażą tak długo, aż pojawiłby się ktoś, kto wie, że za dobre auto trzeba zapłacić. Chodzi mi o to, że jeśli ktoś o Lagę I dbał (obojętnie czy był to przedlift czy polift) i wie, że to w pełni sprawne auto to nie sprzeda jej za 5k. Niemal każdy egzemplarz, który trafia na rynek będzie wymagał wkładu - większego lub mniejszego. Takie za 2-3k to w większości wyeksploatowane śmiecie - taka prawda.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

28 Lut 2015, 17:54

Wiadomo że nie sprzedałbym go za tyle :ok:
Masz rację auta dobre, zadbane są w cenie. Jednak jeśli autor ma blisko do tej Laguny to czemu nie obejrzeć? Po zdjęciach wygląda naprawdę ładnie (przynajmniej jak tablica istniała), teraz może być różnie i to może byc wyjaśnienie tylu wyświetleń. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Lut 2015, 18:02

A to na pewno, zanim się cokolwiek kupi trzeba jeździć, oglądać i porównywać, a wtedy będzie się wiedziało ile można oczekiwać od auta za 3k, 5k i za 7k :wink: Prawdziwe okazje - chociaż rzadko - też się przecież zdarzają.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

01 Mar 2015, 00:53

Panowie, a bierzecie pod uwagę taką sytuację, że ktoś kupił nowe auto i chce stare szybko sprzedać bo jest do tyłu z kasą? Moim zdaniem trochę zbyt ostrożnie podchodzicie do tematu i zbyt konspirujecie, tym bardziej przy takim budżecie. ;) Nie szukam auta które będzie idealne - żadne takie nie będzie, wydaje mi się, że w każdym będzie coś do roboty, więc chyba lepiej kupić coś w normalnej cenie i porobić co będzie do roboty.
musiccenter
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Mar 2015, 10:29

Dobre auta zazwyczaj trafiają najpierw po rodzinie i znajomych no chyba że nikt nie chce to dopiero póżniej allegro,otomoto,olx itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Mar 2015, 10:56

Trzeba być ostrożnym ale no chyba bez przesady. ;)
A Laguna z ogłoszenia chyba nieaktualna.
musiccenter
Nowicjusz

Auto: Nie mam