Niezgłoszenie nabycia pojazdu, a uniknięcie kary

13 Gru 2022, 12:11

Witam, we wrześniu nabyłem samochód jednak nie zgłosiłem tego w urzędzie, samochód to już wysłużony 27-letni VW, który miał być tylko na chwile i teraz moje pytanie, czy jeśli zezlomuje ten pojazd, uniknę kary za brak poinformowania o nabyciu pojazdu? Czy nic to nie zmieni? Proszę o szybka odpowiedz i z góry dzięki!
Ps. Wiem ze temat nie w tym dziale, jednak kiedy wybieram dział „Przepisy, ubezpieczenia” nic się nie zmienia, nadal pisze w dziale „Problemy techniczne” może jest to spowodowane tym ze pisze to na telefonie, proszę o przeniesienie.
johnywayne6
Nowicjusz

13 Gru 2022, 12:19

johnywayne6 napisał(a):we wrześniu nabyłem samochód jednak nie zgłosiłem tego w urzędzie, samochód to już wysłużony 27-letni VW, który miał być tylko na chwile i teraz moje pytanie, czy jeśli zezlomuje ten pojazd, uniknę kary za brak poinformowania o nabyciu pojazdu? Czy nic to nie zmieni?

Złomowanie nic nie zmieni. Liczy się data wpłynięcia/nadania (poczta) zgłoszenia.
Zgłoś i napisz o minimalny wymiar kary czyli 200zł.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Gru 2022, 12:22

Możesz podpowiedzieć jak napisać o minimalny wymiar kary?
johnywayne6
Nowicjusz

13 Gru 2022, 12:42

johnywayne6 napisał(a):Możesz podpowiedzieć jak napisać o minimalny wymiar kary?

Idź do okienka w WK i Pani Ci wszystko powie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Gru 2022, 12:43

Dzięki bardzo!
johnywayne6
Nowicjusz