Pomoc Drogowa

01 Wrz 2011, 13:16

Czy ktoś z was ma kupione programy assistance? Ja zastanawiam się, czy nie sprawić sobie takiego przed zimą. Mam Honde Civic z 97 roku, niestety nie pierwszej świerzości. Zdarzyło mi się już holować samochód i nie jest to tania impreza. Większość firm sprzedających takie karty i programy ma limit wieku pojazdu. Znalazłem ofertę Polskiego Związku Motoroweg ale chciałbym poznać Waszą opinię. Może ktoś z Was korzystał?
woken
Nowicjusz

0

03 Wrz 2011, 17:46

Wyłudzanie kasy, jak przychodzi co do czego to wraz płacisz za wszystko sam.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

05 Wrz 2011, 13:16

Ale za co każą płacić? Przecież w OWU jest napisane co jest gwarantowane. Właśnie ja nie chce płacić za holowanie, bo dotychczas to robiłem i nie fajnie jest wydawać 300 zł na holowanie po Warszawie.
woken
Nowicjusz

0

05 Wrz 2011, 13:40

woken napisał(a):Ale za co każą płacić? Przecież w OWU jest napisane co jest gwarantowane.

Ty czytałeś OWU , my nie ........ Podaj tu odnośnik strony . Poczytamy i zobaczymy co tam gwarantują.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
0

05 Wrz 2011, 21:37

woken napisał(a):Mi się wydaje, że jest całkiem spoko.

No cóż.........przeczytałem .........tak na szybko....... Jednak przy zakupie czegoś takiego wolałbym porozmawiać z agentem twarzą w twarz lub zapoznać się z dokładnym regulaminem . Jak się pewnikiem zorientowałeś zakres pomocy jest zależny od rodzaju umowy a bardziej szczegółowe formy pomocy są zależne od dodatkowo zawartej umowy uzupełniającej.Tak to zrozumiałem po niejako przekartkowaniu tego OWU.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
0

06 Wrz 2011, 08:20

Ok, nie wiem czy Oni mają jakichkolwiek agentów, ale na stronie podają numer kontaktowy. Może mi coś podpowiedzą. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam
woken
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...
    Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...

30 Mar 2013, 23:13

Ja tam nie mam żadnych assistance. Jak gdzieś jadę szukam w sieci telefonów do autoholowań. Ostatnio jak mi zdechło auto w Poznaniu to pomogła mi firma

Post troszkę zmoderowano - zamieszczono link do strony pomocy drogowej co jest uznawane za reklamę.
mariusz867
Nowicjusz

Auto: BMW
0

31 Mar 2013, 14:44

Jeżeli już wracamy do tematu - powiem, że assistance jest to dobry wybór, ale pod warunkiem, że wybiera się sprawdzoną firmę ubezpieczeniową oraz czyta się dokładnie warunki umowy oraz zakres ewentualnej pomocy i co ważne - co oznaczają określenia użyte w warunkach umowy. Nie jest ważne to, co powie nam agent ubezpieczeniowy przy podpisywaniu umowy. W razie zdarzenia ważne jest to, co jest w warunkach umowy.
Mnie np trzy tygodnie temu zdarzyła się przykra niespodzianka - na A4 po 22 zatkała mi się odma. Wiadomo - jechac nie bardzo, robić na miejscu też nie bardzo - ubranie świątecze, ciemno, zimno i wogóle. Do domu ponad 80 km. No ale na szczeście miałem wykupione przy OC assistance. Myślę, że mogę podać firmę i nie będzie to żadną reklamą - PZU SA. Zadzwoniłem, po 20 minutach przyjechała laweta, za nią przyjechał drugi kierowca z samochodem zatępczym. Auto zawieźli mi na warsztat, gdzie spokojnie mogłem sobie je naprawiać, a oprócz tego na czas naprawy jeździłem sobie autkiem zastępczym. Dodam, że w PZU w Assistance jest możłwośc wykupienia zwiększonej odległości holowania - w warunkach umowy jest do 150 km, natomiast w aneksie jest do 1000 km. Miejsce holowania oczywiście podaje właściciel, a nie wyznacza go ubezpieczyciel - warto na to zwrócić uwagę, ponieważ niektóre ubezpieczalnie oferują holowanie np. do 300 km, ale od miejsca awarii do najbliższego warsztatu...Natomiast PZU holuje nawet do miejsca zamieszkania. Koszt takiego Assistance z aneksem do 1000 km wyniósł mnie 288 zł i PZU oferuje dla awarii dwa takie holowania z samochodem zastępczym w ciągu trwania umowy plus nieograniczona ilość holowań + samochód zastępczy w razie wypadku. Wypadek to wg nich np. stłuczka. Myslę, że takie Assistance ( sprawdzone ) jest warte polecenia. Koszt to oczywiście zalezy od zniżek przy OC, od tego czy się bierze AC itd. Ja AC nie opłacałem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

12 Kwi 2013, 15:00

Dotychczas załatwiałem to na własną rękę, fakt faktem miałem szczęście trafić na dobrą firmę, pomogli mi nawet w dochodzeniu odszkodowania po wypadku :shock:. Ale zastanowię się nad assistance. @MotoAlbercik, dzięki za pomocny wpis :).
rafaello80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 05 2005
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: FSO Polonez Caro
Silnik: 1.6 GSi 84 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998
0

19 Kwi 2013, 12:05

ja zawsze załatwiałam to sama , ale dodatkowo miałam w zanadrzu firmę, która oferowała usługi pomoc drogowa. W sumie godna polecenia.
olan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 12 1983
Auto: volvo
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2005
0

22 Kwi 2013, 13:55

może sprawdzisz Macieja Prosińskiego i jego ofertę pomocy drogowej
olanowik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 12 1985
Auto: honda
Silnik: 2.2
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007
0

08 Maj 2013, 10:56

Miałam problem z samochodem na autostradzie w tamtym tygodniu. Nie miałam wykupionego AC więc musiałam szukać namiarów na pomoc drogową. Trochę to trwało ale w końcu koleżanka poleciła mi AUTO HOL Grzegorz Gliński. Z obsługi byłam zadowolona, była miła mimo trudnych warunków na drodze i na koniec rachunek nie był wysoki. Gorąco polecam usługi tej firmy.
monikan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 1983
Auto: honda
Silnik: 2.2
Typ: Kabriolet
0

09 Maj 2013, 13:56

Korzystałam z usług Firmy - Pomoc Drogowa Jakub Cukierski W skrócie o firmie mogę powiedzieć : szybki przyjazd, miła obsługa i niska cena mimo późnej pory ;) . Gdy miałam problem z holowaniem zadzwoniłam po Laweta Łódź
norwit
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 1989
Auto: volvo
0

10 Maj 2013, 10:01

W ubiegłym tygodniu złapałam kapcia na autostradzie. W szybkim czasie AUTO-HOL Grzegorz –Gliński przyjechali do mnie z pomocą. Polecam.
31nikita
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 1989
Auto: opel
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009
0

07 Cze 2013, 10:43

Ja gdy śmigałem sobie przez Poznań na Wrocław, skorzystałem z usług firmy Fast-Trans. Załatwili szybko sprawę i za niewielką zapłatą.
mapet
Nowicjusz

Auto: Audi a3
1