Niskie sprężanie, brak oznak w pracy silnika

18 Sie 2017, 12:40

Witam,

Posiadam Fiestę mk6 z 2004r z silniekim 1,25 75KM, przebieg 145tys. km. Auto dość mocno przerywało podczas jazdy na niższych biegach więc po nieudanych próbach naprawy przez "okolicznych" mechaników zawiozłem autko do ASO.
Panowie wymienili cewkę i przewody (prawdopodobnie na oryginalne), po tej operacji jak ręką odjął auto zaczęło jeździć jak nowe.

Jednak męczy mnie pewien stan rzeczy, gdyż zmierzyli oni kompresję na cylindrach i wygląda one według mnie tragicznie. Czy jesteście w stanie wyjaśnić, dlaczego obecnie nie czuję, żadnych spadków mocy, szarpania itd. A kompresja mogła wyjść tak źle?

Zdjęcie z pomiarów:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

wojtek20213
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta mk6
Silnik: 1,25 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Sie 2017, 18:05

No wygląda bardzo źle, auto nie powinno normalnie pracować. Może poprostu źle wykonali pomiar. Warto było by sprawdzić to jeszcze raz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2017, 10:04

Kao napisał(a):Może poprostu źle wykonali pomiar
Ja myślę że tak było. Na czwartym cylindrze bez próby olejowej w ogóle nie ma zmierzonego ciśnienia. Coś musieli zrobić nie tak. Przy takich parametrach by trząsł się jak galareta :/
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...
    Wyższa szkoła jazdy dla kierowców i narciarzy
    Wyjazdy na narty dają miłośnikom tego sportu dużo radości i satysfakcji. Wbrew pozorom narciarstwo alpejskie i podróżowanie samochodem mają wiele wspólnego. By przyjemne doznania z jazdy na nartach i podróży ...