21 Gru 2007, 23:18
No trudny wybór,
Jakby dwa obok stały w dobrym stanie to ciężko wybrać.
BMW to BMW, aby mogło się równać z osiągami silnika z Zetką to musi mieć większy silnik. Z3 w odróżnienu od innych modeli prowadzi się dosyć ja bym to określił "surowo", to nie jest BMW serii 3. Trzeba troszkę wysiłku no i się siedzi trochę blisko tylnej osi. MOżna powiedzieć, że auto inne od wszystkich. Oczywiście nie pozbawiony wad. Głównie przy większych przebiegach mogą się zdarzyć awarie, szczególnie komuterków co jest ich kilka. O ile trzeba powiedzieć, że części oryginalne nie są drogie np w porównaniu z Nissanem to do Z3 będą droższe. Jest jedna główna zaleta Z3, auto nie było produkowane masowo, dlatego trzymają cenę, za kilka lat egzemplarze w dobrym stanie będą drogo kosztowały.
Co do 350Z auto bez wysiłku tańczy tyłem, mimo sportowych aspiracji ten sam odcinek np. toru Subaracz czy Evo w tej samej cenie przejedzie o wiele szybciej. Mówią, że silnik i układ przeniesienia napędu przerasta możliwości zawieszenia. Z tego co wiem spisują się w miarę bezawaryjnie. Części eksploatacyjne, klocki czy tarcze w oryginale ok 4000 zł przód. Opony z tyłu nie starczają na długo. Generalnie jazda to frajda. I chyba robio większe wrażenie, bo przecież przy takich autach o to między innymi chodzi.
Na dłuższą, spokojną eksploatację wybrał bym BMW, na krótszy okres i bardziej ostrą jazdę Nissana,
Pozdro