Nissan almera 1.4 GX sedan 98'

07 Gru 2009, 17:10

Witam.

Mam do kupienia śliczną almerkę. oto adres:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co o tym sądzicie? Oglądałem ją, w tym tygodniu chcę się jej przyjrzeć z mechanikiem i odbyć jazdę próbną.

W komisie widnieje cena 9200, na necie 8800 - skąd ta różnica? ktoś wie?

Pytanie również brzmi: ile powinienem wytargować? Z ogólnych oględzin auto spoko. Martwi mnie również pewna nie zgodność: w ogłoszeniu i w komisie pisze przebieg 185tysiów, a na desce jest 177. O co może chodzić? Kto zawyża liczbę przejechanych kilometrów?:)

Na co zwrócić uwagę podczas oględzin?

Niestety nie było paliwa i nie dało się jeszcze sprawdzić silnika, ani jak jeździ (do nadrobienia) Gdy to sprawdzę dam znać co było dalej:)
Tomasz P
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

07 Gru 2009, 20:49

Dla mnie dziwne, że nie było paliwa i nie szło odpalić - podejrzewam, że prędzej jakaś usterka silnika była i dlatego nie dało rady odpalić ;) Pozatym ma ewidentnie różne lampy przednie (jedna nowa, druga stara) co może świadczyć, że wcale taki bezwypadkowy nie jest ;) Co do różnic w cenie i przebiegu - u handlarza przewija się tyle aut, że czasem coś się komuś popitoli :P
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

10 Gru 2009, 00:18

Rzeczywiście... Na dobrą sprawę to tylne również nie co się różnią... chyba, że mi się wydaje. Jeśli chodzi o sam silnik, to nie wiem, ale "strzałka" zbiornika paliwa nawet nie drgnęła po przekręceniu silnika... hmmm... W sobotę jadę z mechanikiem, może mi coś jeszcze wykaże...

Na razie dzięki, a jeśli macie jeszcze jakąś podpowiedź na co zwrócić szczególną uwagę tym modelu to proszę o pomoc
Tomasz P
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik