Nissan Almera 1.8

09 Cze 2009, 21:04

Zapytaj jeszcze jak zamierza mechanik przeskoczyć problem zużytych gładzi cylindrów!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • 10 Cze 2009, 07:23

Za 1800 zł myślę że jak trzeba będzie to zrobi i tulejowanie więc nie strasz kobiety ;)
    stasiowski121

11 Cze 2009, 09:49

Nie nie straszę :wink: ,sam odczuwam skutki decyzji remontu silnika od 10 lat :grin: Kosztowało mnie to trochę kasy,zaznaczyłem że tulejowanie musi być,gość spojrzał na mnie i powiedział ,bez tulejowania się nie obejdzie(Mercedes ex- taxi)miał wtedy około 700 tysiaków,silnik był zrobiony na sprzedaż a ja wtedy byłem zielony .Teraz gdybym robił kiedykolwiek remont silnika to bez tulejowania ani rusz(jeśli da się zrobić taką operację),to nie kosztuje ąż tak wiele a jest b.ważne!Używane silniki?!Nie da się kupić używki tanio jeśli jest w b.dobrym stanie(gwarancja),na to nie ma szans,podobnie jest ze skrzyniami biegów,jeśli ktoś zajmuje się profesjonalnie tym ,musi cenić swoje oferty i warto jest zapłacić za dobry silnik czy skrzynię.Remont?!To b.dobra rada,mój brat kupił silnik do TIPO(we Włoszech),zapłacił za niego 700 euro,wiozlem ten silnik w bagażniku 190 -tki(głupi byłem,bagażnik dop.ład.50 kg a ja z butlą miałem ponad 200kg :shock:,nie róbcie tego nigdy,uszkodziłem tylne zawieszenie ) ponad 150 kilosów,zamontowaliśmy go i co się okazalo?!Pęknięta głowica i do ciebie panie! Niech to szlag!!! Za Tipo zaplacił słuszną cenę w Polsce i samochód wyrzucił!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Abu Zabi buduje stację tankowania wodoru
      Toyota wraz z partnerami biznesowymi i rządem Abu Zabi przeprowadzi testy Toyoty Mirai, których celem jest analiza możliwości wprowadzenia motoryzacji opartej na wodorze. W maju tego roku zostanie otwarta w stolicy ...