Nissan Juke - przesiadka z Toyoty

30 Maj 2018, 12:18

Witam jestem na tym forum po raz pierwszy planuję wymienić żonie toyotę na nisana juke z roku 2012 przebieg 95 tys Pojemność skokowa
1 598 cm3 .Skrzynia biegów automatyczna bezstopniowa CVT , i tu moje pytanie w jakim automacie kupić i czy ten wybór jest dobry i jak z awaryjnością tego typu samochodu cena samochodu 41 tys dzięki za pomoc
czesiek1
Nowicjusz

Auto: toyota
Skrzynia biegów: Automatyczna

29 Cze 2018, 16:38

Jeżeli chodzi o automaty CVT są to tak zwane skrzynie bezstopniowe z symulowanymi biegami, chyba najlepszy automat do miasta. Jeżeli samochód jest w dobrym stanie i będziesz miał udokumentowaną wymianę oleju w skrzyni po odpowiednim przebiegu chyba około 90tyś. km to warto jeszcze sprawdzić taką skrzynię w serwisie gdzie zajmują się typowo naprawą skrzyń biegów żebyś wiedział że jest wszystko ok z nią.

Ja bym się takich skrzyń nie bał są pewne zasady o których trzeba pamiętać jeżdżąc automatem i tyle jak się ich przestrzega to często takie skrzynie spokojnie przeżyją trwałość silnika.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rejestracja samochodu z zagranicy krok po kroku
    Rejestracja samochodu z zagranicy ( Holandia ), bez tablic rejestracyjnych, kupiony w komisie. Przed kupnem samochodu robimy pierwszy przegląd techniczny w kraju. Po zakończonym badaniu ( bez znaczenia czy negatywnym czy ...