Nissan Micra K11

07 Wrz 2010, 20:43

Mam pytanie odnośnie Nissana Micry k11 ,są w cenie czy warto wydawać pieniądze powiedzmy w 10 letnie autko ,czy lepiej rozglądnąć sie za czymś innym w tej samej cenie ale troszkę młodsze .Autko ma służyć żonie do dojazdu do pracy 20 km w jedna stronę i drugie tyle spowrotem .
chudini
chudinic
Nowicjusz

Miejscowość: Lubuskie

08 Wrz 2010, 06:36

Wszystko zalezy od tego czy autko jest zadbane,jak pracuje silnik,itp. daj moze jakis przyklad z allegro czy cos
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

08 Wrz 2010, 08:58

bonifacy166 napisał(a):Wszystko zalezy od tego czy autko jest zadbane,jak pracuje silnik,itp. daj moze jakis przyklad z allegro czy cos

A więc proszę np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

chudini
chudinic
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 09:44

Bardzo fajne samochodziki,z tych co przesłałeś najbardziej godne uwagi są te po 8,500 tyś. Diesle 1,5. Wiadomo zależy jak chodzą ,i ja wyglądają. Ale,diesle 1.5 mało spotykane, ja chyba bym wolał znaleźć Micre z silniczkiem 1.0 16V 54 KM tam się wogóle nie ma co psuć a jeżeli już to części tanie jak barszcz. Tą Micre to podałes 1.0 ben. to dużo przejechane,znajdź z mniejszym przebiegiem i bedzie żona zadowolona.
Poszukałem chwile taka : [link do oferty na Allegro wygasł] i 117 tys i z kilimą
.Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Jenczu, 08 Wrz 2010, 09:56, edytowano w sumie 1 raz
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

08 Wrz 2010, 09:55

[quote="Jenczu"]Bardzo fajne samochodziki,z tych co przesłałeś najbardziej godne uwagi są te po 8,500 tyś. Diesle 1,5. teraz wszytko zależy jak wyglądają z bliska. Ta benzynka 1.0 duży przebieg 170 tyś. Jeżeli miałbym wybierać to tą pierwszą. Pozdrawiam[/quote

Masz może jakieś doświadczenie z Micrami ???
Bo ja nie mam żadnego i dlatego pytam
chudini
chudinic
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 09:57

Moja przyjaciółka jeździ micrą k11 z 1992 roku i przyznam szczerze, ze to najbardziej zadbany 18 letni samochód jaki widzialem. Zero rdzy, silnik igła. Jest 1 to 16 zaworowy 1L 55km.

Mialem okazje posmigac takim autkiem i powiem, ze naprawde spoko!
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...

08 Wrz 2010, 10:00

Pomagałem szukać dla ciotki. No i teraz jeździ taką 1.0 juz 3 czy 4 lata rocznik '00 Czasami pożyczam,i naprawdę jest mini super autkiem.
Jenczu
Początkujący

08 Wrz 2010, 10:09

Jenczu napisał(a):Pomagałem szukać dla ciotki. No i teraz jeździ taką 1.0 juz 3 czy 4 lata rocznik '00 Czasami pożyczam,i naprawdę jest mini super autkiem.

Dzięki jenczu ,za tą stronkę .
Ta micra żółta jest od handlarza więc może być licznik kręcony ,no i niema chyba opcji negocjacji ceny a ta w dieslu ta 1 srebna jest zarejestrowana i cena do negocjaci ciekawi mnie tylko ile gość by spuścił ?
chudini
chudinic
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 10:12

Czy kręcony... hmm no może. Ja tez mam samochód z '99 i mam przejechane 120 tyś i nic nie kreciłem. Każdy inne trasy pokonuje. Ale naprawde nie pchaj się w diesle. Lepiej mała benzynka. Naprawde.
Jenczu
Początkujący

08 Wrz 2010, 10:14

Jenczu napisał(a):Czy kręcony... hmm no może. Ja tez mam samochód z '99 i mam przejechane 120 tyś i nic nie kreciłem. Każdy inne trasy pokonuje. Ale naprawde nie pchaj się w diesle. Lepiej mała benzynka. Naprawde.

Czemu tak sądzisz podobno dobre są te silniki 1.5 diesle ,mało awaryjne i ekonomiczne.
chudini
chudinic
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 11:11

Jenczu napisał(a):Tą Micre to podałes 1.0 ben. to dużo przejechane,znajdź z mniejszym przebiegiem
Jenczu napisał(a):117 tys i z kilimą

Ostatnie na co patrzymy kupując używane auto to przebieg. Liczy się stan auta. Zresztą prędzej uwierzę, że taka sprowadzona Micra ma 170 niż 117...
K11 to całkiem przyjemne autko. Trapią je problemy z elektryką, 10 latek za chwilę pozna rudą :( Materiały wykończeniowe dobre, sporo miejsca w środku. Litrówka spali ok 5l na trasie i niestety 7-8 w mieście :( Pamiętaj, że koniecznie musi być wspomaganie bo inaczej żona się na śmierć zakręci kółkiem.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Wrz 2010, 13:03

Kubuch napisał(a):
Jenczu napisał(a):Tą Micre to podałes 1.0 ben. to dużo przejechane,znajdź z mniejszym przebiegiem
Jenczu napisał(a):117 tys i z kilimą

Ostatnie na co patrzymy kupując używane auto to przebieg. Liczy się stan auta. Zresztą prędzej uwierzę, że taka sprowadzona Micra ma 170 niż 117...
K11 to całkiem przyjemne autko. Trapią je problemy z elektryką, 10 latek za chwilę pozna rudą :( Materiały wykończeniowe dobre, sporo miejsca w środku. Litrówka spali ok 5l na trasie i niestety 7-8 w mieście :( Pamiętaj, że koniecznie musi być wspomaganie bo inaczej żona się na śmierć zakręci kółkiem.

Kabuch a co myślisz o dieslach np. o takim :http://otomoto.pl/nissan-micra-C14840658.html

[ Dodano: 8 Wrzesień 2010, 14:04 ]
Kubuch,

a co myślisz o dieslach np.o takim :http://otomoto.pl/nissan-micra-C14840658.html
chudini
chudinic
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 15:58

Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie bo, że ma tylko 150 tyś km nie uwierzę :P
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Wrz 2010, 16:52

Kubuch napisał(a):Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie bo, że ma tylko 150 tyś km nie uwierzę :P
Kubuch wiem że jesteś stałym forumowiczem ,gratuluje. Tylko mam pytanie czy każdy używany samochód jest kręcony każdy jeździ inaczej. Naprawde ! To nie jest atak na ciebie tylko dlaczego zawsze co samochód to nie wierzysz w przebieg ??
Jenczu
Początkujący

08 Wrz 2010, 20:12

Z prostej przyczyny: na zachodzie nikt nie kupuje samochodu po to, żeby stał pod domem. Jak jeździ tylko w niedzielę do kościoła to robi to taksówką. Szczególnie dotyczy to diesli. Zresztą wystarczy poprzeglądać zachodnie serwisy ogłoszeniowe i przebiegi jakie mają auta na nich. Natomiast w Polsce wszystkie diesle mają ~ 170 kkm a benzyny ~ 100 kkm...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika