Nissan Micra nowa instalacja, niestabilnie auto, przekaź

08 Lis 2008, 16:37

Witam .
Założyłem ostatnio nową instalacje sekwencyjną do mojego nissana. Zdecydowałem się na lepszą, bo poprzedniej monter nie umiał poprawnie ustawić i auto strzelało . Mimo że instalacja jest nowa, to auto pracuje niestabilnie . Facet twierdził, że auto samo się ustawi po przejechaniu 300km. Ja , jednak przejechałem już jakieś 500 i dalej samochód jest zamulony na benzynie , szarpie, trajkocze , a z rury wydechowej idzie czarny dym.

Zastanawiam się czy to, że auto się tak zachowuje i nie może się ustawić może być spowodowane brakiem przekaźnika w puszce , . Już pisze o co chodzi : Tuż przed instalacją sekwencji monter wyciągnął przekaźnik i powiedział że: "to jest niepotrzebne" i wtedy to samochód zaczął szarpać.
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Powiedzcie mi proszę od czego jest ten przekaźnik ENGINE CONT
zee84
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...