Nissan Murano 3.5 benzyna 260KM 2012r

25 Mar 2019, 12:48

Witam
Mam problem z Nissanem Murano
Mianowicie chodzi o to ze samochod nie ma sily odpalic, gdy wsadzam kluczyk to stacyjki i wciskam przycisk start stop samochod kreci moment i gasnie, zapalaja sie praktycznie wszystkie kontrolki i to koniec.
To co zrobilem jak gdzies wyczytałem to zmienilem bateryjke w pilocie poniewaz mialo to usunac kontrolke z key ale nadal sie wyswietla, oczywiscie naladowalem na full tez akumulator. Hmm nie mam juz pojecia co moze byc nie tak , moze ktos pomoze dziekuje z gory Mariusz.
Herlak
Obserwowany

• 26 Mar 2019, 12:24

Herlak napisał(a):samochod nie ma sily odpalic
    Przysłuchaj się jak rozrusznik kręci silnikiem bo częstą problemu jest sam rozrusznik który wymaga regeneracji. Już nie raz spotkałem się z problemem że ludzie szukali problemu z odpalaniem niby wszystko ok a słabo pali lub nie chce w ogóle odpalić. Po regeneracji rozrusznika problem znikał. Oczywiście może to być jedna z przyczyn ale warto to sprawdzić.

Czy na zimnym i ciepłym silniku jest taki sam problem?

Herlak napisał(a):To co zrobilem jak gdzies wyczytałem to zmienilem bateryjke w pilocie poniewaz mialo to usunac kontrolke z key ale nadal sie wyswietla
    Baterie w kluczyku mają duże znaczenie czasem założenie nowej ale która już trochę leżała nie rozwiązuje problemu.

Masz tam automat więc spróbuj zanim włożysz kluczyk wcisnąć hamulec przytrzymując go aż do odpalenia (lub odwrotnie) i wtedy zobacz czy coś się zmieni.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Budowlany ekstremista - wywrotka
      Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...