Nissan primera 1.6 slx

20 Paź 2009, 19:40

witam czy wie moze ktos gdzie w primerze p10 92 rok znajduje sie filtr paliwa??
kamilszczak01

• 21 Paź 2009, 07:10

ja przy moim Toledo2 miałem przy tylnym prawym kole , wjedź na kanał i poszukaj dobrze. Może gdzies od strony wlewu paliwa będzie.
    sibi26
    Początkujący

21 Paź 2009, 08:23

kamilszczak01 napisał(a):witam czy wie może ktoś gdzie w primerze p10 92 rok znajduje się filtr paliwa??
    Filtr Paliwa wygląda jak połowa puszki piwa i ma wsadzone do środka cztery przewody które idą od silnika. Zrób mi zdjęcie tego silnika to Ci zaznaczę gdzie jest :)

[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 08:25 ]
    sibi26 napisał(a):Może gdzies od strony wlewu paliwa będzie.

A może w Paliwie się rozpuścił... ? :) Filtr nie służy do filtrowania paliwa z dystrybutora do baku tylko z pompy do silnika :)
    arielwrx
    Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

21 Paź 2009, 15:19

powiedziałem gdzie jest mój i skoro nie może znaleźć nigdzie w obrębie silnika to może tam gdzie mój , właśnie od strony wlewu paliwa <lol>
    sibi26
    Początkujący

23 Paź 2009, 15:22

wiem jak wyglada z mechaniki nie jestem ciemny ale chce go wymienic ale szczerze mowiac nie przygladalem sie gdzie jest tylko chcialem ułatwic sobie sprawe i was zapytac
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Audi RS 6 Avant V8-Biturbo 4.0 TFSI 560 KM i 700Nm
      Nowe Audi RS 6 Avant to symbol technicznych możliwości jutra. Nowy model jest lżejszy i silniejszy niż jego poprzednik, a jego osiągi są jeszcze lepsze. Od zera do 100 km/h przyspiesza w czasie 3,9 s, a na życzenie klienta ...