Nissan primera 1.6 slx

20 Paź 2009, 18:40

witam czy wie moze ktos gdzie w primerze p10 92 rok znajduje sie filtr paliwa??
kamilszczak01

• 21 Paź 2009, 06:10

ja przy moim Toledo2 miałem przy tylnym prawym kole , wjedź na kanał i poszukaj dobrze. Może gdzies od strony wlewu paliwa będzie.
    sibi26
    Początkujący

21 Paź 2009, 07:23

kamilszczak01 napisał(a):witam czy wie może ktoś gdzie w primerze p10 92 rok znajduje się filtr paliwa??
    Filtr Paliwa wygląda jak połowa puszki piwa i ma wsadzone do środka cztery przewody które idą od silnika. Zrób mi zdjęcie tego silnika to Ci zaznaczę gdzie jest :)

[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 08:25 ]
    sibi26 napisał(a):Może gdzies od strony wlewu paliwa będzie.

A może w Paliwie się rozpuścił... ? :) Filtr nie służy do filtrowania paliwa z dystrybutora do baku tylko z pompy do silnika :)
    arielwrx
    Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

21 Paź 2009, 14:19

powiedziałem gdzie jest mój i skoro nie może znaleźć nigdzie w obrębie silnika to może tam gdzie mój , właśnie od strony wlewu paliwa <lol>
    sibi26
    Początkujący

23 Paź 2009, 14:22

wiem jak wyglada z mechaniki nie jestem ciemny ale chce go wymienic ale szczerze mowiac nie przygladalem sie gdzie jest tylko chcialem ułatwic sobie sprawe i was zapytac
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
      Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...
      Nowa Mazda CX-3
      Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...