Nissan Primera 1997r 209000 km - Warto kupić ?

15 Lut 2011, 21:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Witam, poszukuje autka i kolejny raz potrzebuje waszej pomocy. Znalazłem takie ogłoszenie blisko siebie, jednak nie mam pojęcia o nissanach i w tym o tej primerze. Czy to autko oszczędne ? Choćby w porównaniu do astry. Interesuje mnie ekonomia i niezawodność.
Czy są podatne na rdze ? Czy to trochę nie duże autko dla ucznia ?

Poza tym co możecie mi powiedzieć o tym konkretnym egzemplarzu ?

Warto ?

Pomóżcie !
oldsoul
Początkujący

Miejscowość: Tuchola
0

15 Lut 2011, 21:36

To nie autko, to aucisko. Ładne aucisko, ale jak widać na piątej fotce zaczyna je ruda już żreć... Też zastanawiałem się nad Primerą i pierwszy raz widzę tak nadgryziony egzemplarz.
Z drążkiem biegów coś nie teges, poza tym w ten przebieg przy tym stanie karoserii nie bardzo wierzę...
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V
0

15 Lut 2011, 22:04

To mało widziałeś,na mojej ulicy mieszka gościu który od nowości miał taką własnie Primere tylko że białą,zawsze czyste zadbane,jakiś czas temu sprzedał ją swojemu bratu który też mieszka na mojej ulicy tylko że pare domów dalej.Po pewnym czasie zobaczyłem to auto to też już ją ruda ładnie brała (tylne nadkola,progi,tylne błotniki) ale zrobił to i dalej jeżdzi.

Ta Primera z linku miała coś robione z przodem (odrazu zaznaczam że nie musiał to być wypadek i to nie wyklucza auta).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

15 Lut 2011, 22:13

Pewnie już błotniki miała robione ;)
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V
0

15 Lut 2011, 22:25

Całkiem możliwe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
0

16 Lut 2011, 10:13

Ja bym sobie ją darował jak już rdza zaczyna brać to tylko patrzeć jak pokarze się w innych miejscach druga sprawa to silnik i ta plama w okolicy skrzyni biegów trzeba by sprawdzić czy nigdzie nic nie cieknie no i instalacja LPG chyba II generacja nie którym może to nie przeszkadzać ale dla mnie to już lipa bo jak samochód na pełnym wtrysku to wole IV generacje. No i ten lewarek jakiś dziwny. Jak chciał byś już koniecznie ją brać to proponuje udać się na SKP i zrobić gruntowny przegląd z analizom spalin.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Od czego zależą ceny ubezpieczenia OC?
    Cena za ubezpieczenie OC nie jest określona w sposób jednolity. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe oferujące taką polisę komunikacyjną może brać pod uwagę przy wyliczaniu wysokości składki ubezpieczeniowej inne czynniki. ...

16 Lut 2011, 16:13

dzięi za pomoc, odpuszcze ją sobie- nie zależy mi na niej, wole mniejsze autka. Tyle, że ta była bardzo blisko
oldsoul
Początkujący

Miejscowość: Tuchola
0

16 Lut 2011, 18:26

Temat zamykam z powodu wyczerpania wątku :wink: A jeśli masz jeszcze jakieś inne pytanie na tematy innych samochód proszę wrócić koledzy na pewną doradzą :wink:

Pozdrawiam
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997